prvi intervju nakon mjesec i pol

Niko Kovač šokiran i razočaran otkazom u Monacu? Ove riječi mogle bi iznenaditi sve

14.02.2022 u 18:11

Bionic
Reading

Niko Kovač krajem 2021. godine, nakon gotovo sezone i pol na klupi Monaca, dobio je otkaz i morao je zajedno sa svojim stručnim stožerom napustiti Kneževinu.

U srpnju 2020. godine preuzeo je Monaco i te ga je sezone odveo do trećeg mjesta Ligue 1, ali i do finala Kupa u kojem je na kraju čestitao PSG-u. U novoj sezoni rezultati su ipak bili nešto skromniji, ali daleko od loših, no čelnike kluba iz Kneževine to očito nije impresioniralo i s koncem 2021. uručili su Niki Kovaču otkaz.

Pomalo šokantno, jer u vrijeme kada je Kovač potjeran, Monaco je imao samo četiri boda zaostatka za Nicom i Marseilleom koji su tada dijelili drugo mjesto na ljestvici, a uz to su kao prvoplasirana momčad izborili izravan plasman u osminu finala Europske lige.

Poslije se pisalo svašta, od toga da su igrači nezadovoljni Kovačevim strogim metodama i režimom, do toga da su čelnici kluba uvjereni kako Kovač više nije imao moći upravljati svlačionicom.

Sada, mjesec i pol nakon otkaza, bivši hrvatski izbornik - 50-godišnji Niko Kovač dao je intervju za njemački Bild live.

'Bilo je to vrlo intenzivno razdoblje, pogotovo kada igraš svakog trećeg dana, puno putuješ i u međuvremenu gledaš druge utakmice, skautiraš protivnike i analiziraš. Stoga sam si nakon epizode u Monacu kazao da je vrijeme da se malo odmorim, da mogu učiniti sve što sam želio a jednostavno zbog opisa posla nisam mogao u posljednje vrijeme', počeo je Kovač.

Mnogi su bili iznenađeni smjenom.

'Naprasno sam otišao? Ne gledam to tako. Sam dolazak u Francusku donio mi je puno na trenerskom, ali i osobnom planu; upoznao sam drugu zemlju, drugu kulturu i sve njene karakteristike. Sve me to jako obogatilo. I gradi me kao trenera. Sada mi treba projekt s kojim ću se identificirati kako bih opet mogao raditi'.

I onda je odgovorio kakav bi to projekt mogao biti, odnosno kada bi mogao u novu trenersku avanturu.

'Ne želim nikoga mijenjati usred sezone. Do ljeta sigurno neću raditi, a onda ću razgovarati sa zainteresiranim klubovima i vidjeti možemo li pronaći zajednički jezik. Moram priznati da sam iznenađen, puno se pisalo o meni ove zime, povezivalo me se s brojnim klubovima, ali sa mnom nitko nije službeno razgovarao', zaključio je Kovač.