TKO ĆE NASTRADATI?

Nemir u Barceloninoj svlačionici; u takvoj situaciji nikome od nogometaša nije lako, a samo šestorica mogu mirno spavati

24.05.2020 u 14:08

Bionic
Reading

Pandemija koronavirusa mnoge je nogometne velikane bacila na koljena, a i Barcelona se nalazi među onim klubovima koji su pretrpjeli težak financijski udarac

Na Camp Nou su pokrenuli radikalne rezove i rigorozne mjere štednje kako bi smanjili rashode dok se situacija ne stabilizira. No dodatni nemir u svlačionici katalonskog ponosa unijele su i skrivene poruke od čelnika iz kojih se može iščitati da je većina igrača na prodaju ukoliko dođe zadovoljavajuća ponuda.

U takvoj situaciji nije ugodno trenirati zvijezdama Barcelone kojima je budućnost u španjolskom prvaku neizvjesna. Među njima je i naš Ivan Rakitić o čijoj se situaciji već dosta pisalo. Jedan od onih koji osjeća pritisak je i branič Clement Lenglet koji je u spornju 2018 stigao u Barcelonu iz Seville.

Francuz je ove sezone upisao 29 nastupa, bio jako dobar, a sada i on može otići.

'Nitko ne zna kakva je budućnost, ali nadam se da ću sljedeće sezone biti u Barceloni. Posebno je razdoblje za klubove i nitko nije izuzet od bilo čega, ali nadam se da ću ostati', izjavio je Lenglet.

Inače, samo šest nogometaša je sigurno da ostaje na Camp Nou, oni nisu na prodaju, a to su Marc-Andre ter Stegen, Gerard Pique, Frenkie de Jong, Antoine Griezmann, Lionel Messi i Ansu Fatu.

Dodajmo kako je u subotu španjolski premijer Pedro Sanchez dao 'zeleno svjetlo' za nastavak španjolskog nogometnog prvenstva koje bi moglo krenuti od 8. lipnja.