NIŠTA OD FINALA

Nemilosrdna Serena prekinula tenisku bajku naše Mikice

26.01.2017 u 08:40

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić Baroni poražena je u polufinalu Australian opena od Serene Williams 2:6, 1:6 za samo 50 minuta

U 'najstarijem' polufinalu u Open eri Amerikanka je bila dominantna te je na nemilosrdan način prekinula bajku hrvatske predstavnice. Mirjana Lučić Baroni je samim ulaskom u svoje drugo Grand Slam polufinale (poslije Wimbledona 1999.) napravila pravo čudo, ali protiv nevjerojatne Serene nije mogla do nove senzacije.

O meču se nema puno toga za pisati. Sve je bilo gotovo za manje od sat vremena. Lučić-Baroni je imala znatno više neprisiljenih pogrešaka (23-10), dvostrukih pogrešaka na servisu (6-3), manje winnera (10-14), u cijelom meču nije došla do nijedne break prilike, dok je Serena iskoristila čak pet od šest lopti za oduzimanje servisa.

Bio je to njihov treći susret, a i u prethodna dva koja su se dogodila prije gotova dva desetljeća (1998.) slavila je Serena koja će u finalu igrati protiv starije sestre Venus za svoju 23. Grand Slam titulu. Samo Margaret Court ima više (24).

'Počašćena sam što sam igrala s njom, igrala je žestoko, čestitam joj na sve što je napravila ovdje. Bilo je sjajno što je tu i što ste je podržavali', rekla je Serena te dodala:

'Ne mogu biti sretnija što ćemo sesta i ja igrati finale.'