PREKID SURADNJE

Nema više tajni; evo zašto je Veselin Vujović morao otići!

17.10.2016 u 13:12

Bionic
Reading

Veselin Vujović više nije trener PPD Zagreba, a ugledni stručnjak napušta klupu hrvatskog prvaka poslije četvrtog poraza u Ligi prvaka. Iz kluba su na novinskoj konferenciji pojasnili svoju odluku

Zagreb je pod Vujovićem možda bio europski hit u prethodne dvije sezone, no ove godine niže poraz za porazom i to je presudilo suradnji s uglednim trenerom. Vujović je i prethodnih tjedana bio blizu odlasku iz kluba, nezadovoljan 'kemijom' s igračima, a sada je došlo do dogovora s upravom da se provede šok terapija smjene trenera.

'RK Zagreb i Veselin Vujović sporazumno raskidaju suradnju. Nismo ga otpustili, niti je on dao otkaz. Zajedno smo se složili da je to najbolji potez. No, reći ću ovako, koliko para, toliko muzike. Mi na žalost nemamo toliko novca koliko zaslužuje trener kalibra Vujovića. Zato smo mu dozolili da bude u isto vrijeme izbornik Slovenije. Jedno je to vrijeme funkcioniralo, ali odlaskom na OI sve se promijenilo. Potreban nam je trener koji nam može biti na raspolaganju 24 sata na dan ', rekao je u uvodu direktor Ante Ančić te nastavio:

'Sve teže se borimo s bogatima, pa čak i ovima novima bogatašima koji polako dolaze poput Meškova. Mi izgubimo od Meškova, a novinari napišu `izgubili i od Meškova´. A taj klub će vjerojatno biti na Final Fouru i u tom klubu dvojica igrača zarađuju više od svih naših.'

U klubu su isto tako naveli kako neće biti promjena u momčadi i kako planiraju razgovarati s dva, tri trenera, ali tko su potencijalni kandidati za Zagrebovu klupu nije se moglo saznati. Dok se ne pronađe Vujovićev nasljednik momčad će voditi dosadšnji pomoćni trener Andrija Nikolić.

'Trener nije jedini krivac zbog loših rezultata. Krivi su i igrači koji ne igraju na razini kao prošle godine, a novim igračima treba vremena da se uklope. Ovakvne krize su normalne u sportu’, dodao je sportski direktor Božidar Jović.