HNS-OVA LAŽ ILI...

Nema obećanih milijuna za nogometni kamp

Igor Štimac i Vlatko Marković

Igor Štimac i Vlatko Marković

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić/ PIXSELL

Uoči izborne skupštine HNS-a Vlatko Marković je kao adut najavio sponzora za kamp koji će uložiti na desetke milijuna eura. Pokazalo se da je to bio trik koji je možda vladaru hrvatskog nogometa donio konačnu pobjedu na predsjedničkim izborima

Kad je postalo izgledno da bi Igor Štimac mogao srušiti Vlatka Markovića i postati novi predsjednik HNS-a, ovaj je izvukao asa iz rukava - Aleksandra Paulina.

Riječ je bilo o predstavniku World Youth Bank Networka za Hrvatsku. Pričalo se kako HNS s inozemnim investitorima ima potpisane ugovore o gradnji kampova u Hrvatskoj prema načelu javno-privatnog partnerstva. Kampovi su, navodno, samo jedan od projekata, a Paulin ima i kopiju ugovora s bankom Barclay (sponzorom Premier lige) na 42 milijuna eura za gradnju kampova.

Štimac je odmah prozreo tu igru i tada je rekao:

'Eto, sada se potvrdilo da je prvi čovjek HNS-a još jednom, po tko zna koji put, pokušao blefirati.'

U vezi toga slučaja oglasio se je i prozvani Paulin.
'HNS nije imao jasnu strategiju, nije imao plan i projekt. I zbog toga je ovaj posao propao. To je istina,' rekao je Aleksandar Paulin.

Vlatko Marković je s druge strane imao svoje viđenje stvari.

'Dugo smo čekali da se Paulin izjasni, ali mi više nemamo vremena. Nismo više mogli slušati obećanja te se okrećemo samima sebi,' poručio je Marković koji je dodao kakao HNS ima novac kojim će izgraditi kamp i da upravo kupuje posljednje metre zemljišta u Tuheljskim Toplicama.

No, tko će mu nakon toliko neispunjenih obećanja vezano uz gradnju kampa još uopće i povjerovati.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi