Salihamidžićev izbor

Neki Bayernovi igrači oglasili se u vezi Nike Kovača; jesu li njihove izjave očekivane?

17.04.2018 u 13:16

Bionic
Reading

Nakon što je mladi hrvatski nogometni stručnjak Niko Kovač, koji je rođen u Njemačkoj gdje je i stekao igračku afirmaciju, postao novi trener Bayerna oglasili su se i neki njegovi budući igrači

Od dana kada je službeno objavljeno kako će 1. srpnja momčad Bayerna preuzeti 47-godišnji Niko Kovač razni napisi u medijima doslovno su podijelili javnost. Naime, mnogi analitičari i navijači su mišljenja kako Niko Kovač nije pravo rješenje za minhenski Bayern. Ali zato igrači tog kluba, kako piše portal Goal.com, nemaju nikakve sumnje u odluku čelnih ljudi kluba.

'Niko Kovač je pravi čovjek za nas, a mislim da je i vrlo komunikativna osoba', kazao je vratar Sven Ulreich za njemački Sport1 za kojega je upravo ta komunikativnost jako bitna.

'Važno je biti jasan i jasno prenijeti svoje zamisli. Tako je lakše uspostaviti odnos i nositi se s vrhunskim igračima kakvi su u našem klubu', dodao je Ulreich.

Na pitanje kako će se mladi trener kao što je Kovač nositi s brojnim zvijezdama u svlačionici Ulreich je rekao:

'Imamo odlične osobe i karaktere u momčadi. A čak i stariji igrači svjesni su da ne možeš stalno i svaku utakmicu igrati.'

Nekoliko riječi o starijem Kovaču rekao je i Joshua Kimmich:

'U potpunosti razumijem ovu odluku kluba. Niko Kovač je učinio fantastične stvari u Eintrachtu ove sezone. Najugodnije su iznenađenje sezone. Klub je dobro odabrao', rekao je Kimmich.

Nema sumnje da je u ovom transferu i cijeloj priči koja se pojavila, uz dodatak izjava nekih igrača, svoje prste imao i Hasan Salihamidžić, sportski direktor Bayerna.

  • +25
Niko Kovač - novi trener Bayerna Izvor: Profimedia / Autor: Pixathlon/SIPA