ŠPANJOLCI O MODRIĆU

Nedavno je bio 'skupi promašaj', a sada je 'savršeni džoker'

10.04.2013 u 11:20

Bionic
Reading

Španjolski dnevnik AS pun je pohvala za igru hrvatskog nogometaša Luke Modrića u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Galatasaraya

Podsjetimo, Real Madrid je u Istanbulu poražen s 3:2, ali je prošao u polufinale zahvaljujući pobjedi 3:0 u prvom dvoboju na Santiago Bernabeuu. Modrić je u uzvratu igrao od prve minute umjesto suspendiranog Xabija Alonsa i nizom dobrih poteza je još jednom potvrdio da je uhvatio pravu formu.

'Modrić je nastavio koristiti prilike koje dobiva u posljednja dva mjeseca. Napokon opravdava ulogu zbog koje je doveden: džokera u sredini terena. U izostanku Mesuta Özila, može igrati na bilo kojoj od tri pozicije iza napadača. A kad se dogodi situacija kao u utorak, kad nije bilo Xabija Alonsa, savršeno odrađuje posao defenzivnog veznjaka. U Istanbulu je u prvom poluvremenu bio noćna mora za obranu Galatasaraya, stalna opasnost. Njegovo razumijevanje s Cristianom Ronaldom i Gonzalom Higuainom olakšalo mu je posao', stoji, između ostaloga, u komentaru AS-a pod naslovom 'Modrić, savršeni džoker'.

Potvrda dobre igre Luke Modrića je jako dobra ocjena 3.5 (u rasponu od 1 do 5) od renomiranog nogometnog portala Goal.coma. Igrač utakmice prema Goal.comu je Wesley Sneijder s četvorkom. Ocjenu 3.5, istu kao i Modrić, kod domaćina su dobili Emmanuel Eboue i Didier Drogba.