GRUZIJA U SPLITU?

Nećemo biti rezerva požutjelom Maksimiru

31.03.2011 u 13:33

Bionic
Reading

Žestoko je bilo danas na Poljudu, dogradonačelnica grada Splita Anđela Visković osvrnula se na ponuđeno domaćinstvo kvalifikacijske utakmice između Hrvatske i Gruzije

Hrvatska će Gruziju ugostiti početkom lipnja, i to bi trebala biti prva služena utakmica reprezentacije na Poljudu nakon Slovenije iz davne 1997. No još, unatoč pismenom pristanku grada Splita, nije izvjesno hoće li se utakmica igrati pod Marjanom.

'Razočarani smo tretmanom HNS-a. Splitu se nudi utakmica zato što je maksimirski travnjak požutio, a mi ne želimo biti tek rezerva Maksimiru. Na krilima naših navijača razne reprezentacije i sportaši su u Splitu izborile brojne pobjede i zbog toga smatram da moramo prihvatiti domaćinstvo. No rekla sam čelnicima HNS-a kako ne trebaju očekivati uobičajeno bučnu atmosferu na Poljudu jer je njihov odnos doveo do revolta navijača', rekla je Visković i dodala kako su čelnici saveza bili iznenađeni njezinim izlaganjem te da su prihvatili kritike.

'Sada je sve na Hajduku, jer grad Split neće organizirati utakmicu niti će snositi bilo kakav financijski trošak. Isto tako ni Hajduk neće snositi nikakve troškove organizacije susreta, a hoće li čelni ljudi kluba pristati na odigravanje utakmice, zavisit će samo o njima. Tražili smo od čelnika saveza da nam odmah daju popis utakmica koje bi se odigravale u Splitu jer ne želimo samo Gruziju, nećemo biti rezervna varijanta kad Maksimir požuti', ponovila je dogradonačelnica.