BOJAN RAZOČARAN

'Ne želim se sramotiti, možda se i oprostim od karijere!'

23.06.2013 u 17:39

Bionic
Reading

Hrvatski mačevalac Bojan Jovanović poražen je u 1. kolu floreta na Mediteranskim igrama u Mersinu od Talijana Giorgia Avole 7:15.

Prvi hrvatski predstavnik u mačevanju na posljednjim OI u Londonu nakon 1936. godine odlično je otvorio borbu povevši 4:1, no tada je stao. Bivši europski prvak i svjetski doprvak nanizao je sedam bodova stigavši do vodstva 8:4. Ubrzo je bilo 10:5, pa 12:6 i Avola je potom mirno priveo borbu kraju.

'Razočaran sam ovim rezultatom. Nadao sam se boljem plasmanu premda nisam niti na 50 posto svojih snaga', kazao je Jovanović. Protiv Talijana se borio na zadnjem EP-u gdje ga je pobijedio zbog čega Avola nije nastupio na olimpijskim igrama.

'Sada mi je vratio,' dodao je Jovanović.

Iza njega je neuspjeh na Europskom prvenstvu u Zagrebu gdje je osvojio skromno 59. mjesto, a sada je ispao i na startu mediteranskog turnira. Uskoro slijedi i Svjetsko prvenstvo, no 33-godišnji Zagrepčanin nije siguran koće li nastupiti u Budimpešti.

'Nisam siguran ima li uopće smisla putovati na SP da se tamo sramotim. To je pitanje koje je još uvijek otvoreno, možda se i oprostim od karijere,' dodao je Jovanović koji je nedavno promijenio klub i sada je član porečkog kluba MK Špada.