UZ POMLAĐIVANJE MOMČADI

Ne odustaju od borbe, a najboljeg igrača vezali do 2027. godine

06.01.2024 u 17:10

Bionic
Reading

Iako na dnu tablice, s 14 bodova zaostatka za najbližim konkuretnom Istrom, u NK Rudešu se još uvijek ne predaju te će se za ostanak među klubovima SuperSport HNL-a boriti dokle god imaju i teoretske izglede

Baš kao i svi ostali članovi SuperSport HNL-a, tako su i igrači Rudeša od ovog tjedna na pripremama za proljetni dio sezone.

Nakon tri trenažna dana, ove subote trener Mladina imao je priliku testirati svoje igrače, a suparnik je u Velikoj Gorici bila Gorica. Renomirani domaćin slavio je 3:0, s time da su gosti iz zapadnog dijela Zagreba u ovom ogledu igrali bez svojeg itekako važnog igrača, vratara Mateja Markovića.

No, nije se ništa dogodilo s Markovićem, već je dobio 'poštedu'.

A koliko je ovaj 27-godišnjak važan Rudešu, potvrđuje što je prije tri dana potpisao novi ugovor s klubom, koji vrijedi sve do 2027. godine.

Inače, Marković je na gol Rudeša stao u 11. kolu, a u devet utakmica koliko je branio oduševljavao je sjajnim obranama. I u tih devet utakmica Rudeš je osvojio tri (od četiri) boda. Prema Transfermarktu, Marković danas vrijedi 350 tisuća eura, ali nastavi li s obrana kao i u prvom dijelu sezone, sigurni smo da bi se ta vrijednost vrlo brzo mogla udvostručiti.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

U Rudešu su s ponosom objavili taj potpis, a njihovu izjavu prenosimo u cijelosti.

Jedan od najboljih golmana lige po ocjenama mnogih stručnjaka, naš Matej Marković produžio je svoju vjernost klubu do 2027. godine! Sretni smo što naš kapetan i prva rukavica kluba nastavlja s nama i dalje u borbi za što bolje rezultate.

'Sretan sam i drago mi je da sam s klubom produžio suradnju. U klubu se od prvog dana lijepo osjećam tako da kada mi je ponuđen novi ugovor nisam puno dvojio oko potpisa. Veselim se nastavku sezone, da se što bolje spremimo u ovom mini ciklusu priprema i na proljeće se uključimo u borbu za opstanak u ligi'.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

A sreću i zadovoljstvo Matejevim produženjem ugovora izrazili su i predsjednik Šimunić i direktor Čondrić:

'Iznimno smo sretni i ponosni što Matej nastavlja s nama. Ovim potpisom zbilja se ponio kapetanski i hvala mu na tome'.

No, svjesni su u Rudešu i težine situacije, ali od svoje 'filozofije' ne odustaju. Sada im se ustvari čak i pruža izvrsna prilika, da u najjačem rangu hrvatskog nogometa 'bruse' svoje talentirane igrače. Zato su se Mladini priključila još šestorica 'klinaca'.

Osim standardnih prvotimaca u SuperSport HNL-u koji su prošli Rudešovu školu nogometa, a to su Kralj, Mašala, Vukmanović, Šare i Krušlin, uz prvu momčad sada su još i Eugen Ciban (rođen 2005. godine), Josip Perković (2005.), Patrik Turković (2005.), Bartol Kunert (2006.), Vito Orešković (2006.) i Vigo Vujanić (2006.).