NIKAD PREŽALJEN

NBA zvijezda u suzama: Draženova smrt uzdrmala je Netse

25.04.2012 u 12:52

Bionic
Reading

Nikad prežaljeni hrvatski košarkaš Dražen Petrović ostavio je velik trag u svojoj kratkoj karijeri u NBA ligi, posebice u New Jersey Netsima. Na svečanosti povodom njihove zadnje utakmice u New Jerseyju prije selidbe u Brooklyn, sjetili su se jednog od najboljih košarkaša Europe svih vremena

Netsi su odigrali zadnju utakmicu u New Jerseyju te se cijela franšiza seli u Brooklyn. Na dirljivoj svečanosti postavljene su slike najvećih igrača koji su igrali za Netse, a među njima se našao i pokojni Dražen Petrović uz bok s Jasonom Kiddom, Bernardom Kingom, Michaelom Ray Richardsonom.

Kenny Anderson bio je rookie kada je došao kao drugi 'pick' drafta' među Netse gdje ga je dočekao Dražen, da bi već sljedeće sezone zajedno s Derrickom Colemanom igrao na All Staru, sjetio se hrvatskog košarkaša.

'Kada je Dražen poginuo, klub se strmoglavio. Zapravo, i više od toga', kazao je Anderson sa suzama u očima. Kasnije se bivši košarkaš slikao i s Draženovom majkom Biserkom.

Koliki je trag Dražen Petrović ostavio u Netsima dovoljno govori podatak koji su izvukli američki novinari. Naime, među pet najgorih stvari koje su se dogodile Netsima kao najtragičniji događaj smatra se pogibija hrvatskog košarkaša.