odbio lakerse

NBA zvijezda vodila Njemačku do svjetskog zlata pa iznenadila priznajem o Srbinu

14.09.2023 u 13:57

Bionic
Reading

Njemački košarkaš Dennis Schröder, koji je nedavno sa svojom reprezentacijom postao svjetski prvak, imao je zanimljiv put u NBA-u

Poznato je to da je svojevremeno Dennis Schröder bio predmet ruganja u NBA ligi, a razlog je njegova pohlepa. Naime javno je objavljeno da je prije dvije godine odbio novi ugovor u LA Lakersima vrijedan ukupno čak 84 milijuna dolara!

U tom trenutku bio je uvjeren da zaslužuje više novca i čekao je nove ponude, ali njih nije bilo. Prije toga je odigrao dvije jako dobre sezone za Oklahoma City Thundere i bio je uvjeren da će mu doći bolja ponuda…

Na koncu je u zadnji tren potpisao za Boston, koji mu je mogao ponuditi maksimalno 5,9 milijuna dolara po sezoni. Igrom slučaja, opet je preko Bostona te Houstona završio u LA Lakersima, u kojima je prošle sezone igrao za 2,9 milijuna dolara.

I kad je opet imao priliku produžiti s LA Lakersima, odbio je njihovu ponudu i odlučio potpisati za Toronto, koji mu je ponudio dvogodišnji ugovor vrijedan 26 milijuna dolara.

No da spada u sam vrh europskih bekova, dokazao je na nedavno završnom Svjetskom prvenstvu, na kojem je na iznenađenje svih vodio Njemačku do zlata, a ujedno je izabran za MVP-a (najkorisnijeg igrača). Bolje nije moglo…

S obzirom na to da je u finalu Njemačka nadigrala Srbiju, kolege iz susjedne države svakako je zanimalo zašto je Lakerse zamijenio Torontom jer su čuli da je razlog – srpski stručnjak.

'Da, to sam odlučio zbog trenera Darka Rajakovića! Upoznao sam ga prije pet godina u Oklahomi, kada je bio pomoćnik i postali smo prijatelji. Jako mi se svidjelo kako je tretirao mene, ali i ostatak momčadi. Kad je imenovan za prvog trenera Toronta, nazvao sam svog agenta i rekao mu: 'Želim kod Rajakovića. Sredi mi to.' Uspio je i mislim da nas čeka sjajna saradnja u Torontu', kazao je 29-godišnji Schröder te je tako sve srpske novinare iznenadio priznanjem.

Još je rekao o Rajkoviću:

'Vjerujem da ćemo kod njega igrati sličnu košarku kao u reprezentaciji, s više protoka lopte', dodao je Schröder, svakako najveće iznenađenje Svjetskog prvenstva.

Ali uvijek se morao dokazivati i uvijek je morao nekoga demantirati. Tako mu je od početka karijere jer su mu govorili da s visinom od 185 centimetara nikad neće igrati u najjačoj ligi. Ali sve ih je demantirao, a nakon MVP trofeja stekao je i status NBA zvijezde. Tako da su odbijanje ugovora i ruganje na njegov račun – prošlost.

  • +17
Njemačka - Srbija, SP u košarci, finale, 10.9.2023. Izvor: EPA / Autor: ROLEX DELA PENA