NOVOSTI IZ ZADRA

Nazor ostaje, Ramljak između Tornja i Višnjika

07.08.2013 u 10:15

Bionic
Reading

Ante Nazor, splitski košarkaški stručnjak, koji je prošle sezone uspješno kormilario košarkaškim klubom Zadar, definirao je višegodišnju suradnju s klubom iz Jazina, objavljeno je na službenim stranicama kluba. Neslužbeno, Nazor će potpisati ugovor na dvije godine uz mogućnost produljenja za još jednu.

Nazor je prošle sezone ispunio sve zacrtane ciljeve. Izbjegao je posljednje mjesto u ABA ligi te je kroz domaće prvenstvo izborio nastup u regionalnom natjecanju i u novoj sezoni. Kao bonus uveo je momčad u finale državnog prvenstva preko favorizirane Cedevite.

Cilj je Zadra zadržati kontinuitet igranja u ABA ligi, što znači da su pred Nazorom istovjetni zadaci, ali u bitno otežanim uvjetima jer je klupsko vodstvo za novu sezonu odlučilo prepoloviti ulaganja u prvu momčad s 9 na 4,5 milijuna kuna.

Franko Šango je pod ugovorom. Prema dosadašnjim informacijama siguran je ostanak kapetana Ive Ivanova, blizu ostanka su Ivan Batur, Toni Prostran i Bariša Krasić. U dobrom smjeru idu i pregovori s Markom Ramljakom kojemu je istekao ugovor i koji na stolu ima i ponudu Cibone. U Zadru se već izborio za status stožernog igrača, a kako saznajemo Zadrani mu nude korektan višegodišnji ugovor koji bi ga trebao zadržati na Višnjiku.

Od novih imena za sada nema konkretnih informacija. Poznato je tek da je gotov ugovor na potpis poslan dojučerašnjem razigravaču mađarskog Szolnokija Jamesu Brianu Florenceu koji je međutim odlučio okušati sreću u njemačkom prvoligašu Ny Phantoms.

Ovih dana puno toga će biti jasnije. Početak priprema zakazan je za ponedjeljak 12. kolovoza kada bi glavnina momčadi trebala biti na okupu. Sportski direktor Branko Skroče vjeruje da će do tada Nazor na raspolaganju imati barem još tri igrača.