NEREDI U BIH

Navijači Zrinjskog ozlijedili dva policajca

09.04.2009 u 08:37

Bionic
Reading

Dvojica policajaca su ozlijeđena u sukobu s navijačima koji se dogodio na poluvremenu gradskog derbija između nogometaša Zrinjskog i Veleža

Utakmica koja je završila pobjedom Zrinjskog protiv Veleža od 2:1, u Mostaru je ocijenjena utakmicom visokog rizika i zbog toga su tijekom noći u središtu grada raspoređene jake policijske snage. Predviđanja policije o mogućim sukobima pokazala su se točnima te je u obračunu s navijačima Zrinjskog ozlijeđeno dvoje policajaca.

Huligani su na poluvremenu na pripadnike snaga sigurnosti bacali kamenice, baklje i pirotehnička sredstva nakon čega je specijalna policija uzvratila i uporabila suzavac.
Kako su naveli iz MUP-a više od 500 policajaca raspoređeno je u srijedu navečer na mostarskim ulicama kako bi spriječili inače česte međunacionalne sukobe navijača Zrinjskog i Veleža.

Policiji Hercegovačko-neretvanske županije potpora je stigla iz gotovo svih županija, a policija, uključujući pripadnike specijalnih postrojbi, raspoređena je tijekom noći na središnjoj gradskoj prometnici koja razdvaja većinski bošnjački istočni i zapadni hrvatski dio grada.

Policija će prema najavama ostati na prometnici Bulevaru, bivšoj ratnoj crti razdvajanja i drugim važnim raskrižjima do jutra poučena ranijim incidentima od kojih je najteži bio nakon susreta između reprezentacija Hrvatske i Turske na europskom nogometnom prvenstvu prošle godine.