SUDAR TERMINA

Navijači pred zidom, na nogomet ili na košarku?

21.10.2022 u 10:47

Bionic
Reading

Košarkaši Splita u danas na Gripama u derbiju 4. kolu HT Premijer lige dočekuju momčad Zadra. Dalmatinski derbi igra se s početkom u 16 sati. Pomalo neobično jer nogometaši Dinama stižu isti dan na Poljud, a početak susreta je u 18 sati.

Tako se završetak košarkaškog poklapa s početkom nogometnog derbija pa će većina navijača Žutih i Bilih morati birati. Još kada se uzme u obzir činjenica da su navijači Zadra u ogromnoj većini i navijači Hajduka stvar postaje zanimljivija.

Pritisnuti igranjem na dva kolosijeka košarkaši Zadra i Splita jednostavno nisu imali puno mogućnosti.

'To je bio jedini slobodni termin u kojem smo mogli igrati. Kasni početak susreta, nakon nogometne utakmice, nije dolazio u obzir zbog nadolazećih obveza u ABA ligi. Četvrtak je otpao jer se naša momčad iz Beograda vratile tek u utorak ujutro u 10 sati, a za vikend i nas i Zadar čekaju utakmice u regionalnom natjecanju. Mi dočekujemo Igokeu, Zadrani idu u Čačak kod Borca', pojasnili su s Gripa.

Dodajmo da iz istog razloga, obveza Cibone u ABA ligi, dolazi do sudara termina košarkaškog derbija Cibone i Dinama, s onim nogometnim na Poljudu.

Dinamovci i Cibosi će na parket od 17 sati pa će Smogovci i BBB također biti između dvije vatre.

Jedan od prijedloga rješenja ovog problema nedavno je iznio sportski direktor HKS-a Aco Petrović.