PREKID U SEVILLI

Navijači lopticama protiv porno termina

22.04.2012 u 10:32

Bionic
Reading

Noćas su svoj ligaški ogled u španjolskoj Primeri imali Sevilla i Levante i dvoboj je završio 1:1. No utakmica na stadionu Sanchez Pizjuan pamtit će se po učinkovitom navijačkom protestu

Utakmica je zbog 'el clasica' prebačena s 22 na 22.30 sati, što znači da bi završila oko 20 minuta iza ponoći, i to je prelilo čašu navijačkog strpljenja. Čim je dvoboj započeo zasuli su travnjak teniskim lopticama i tako izazvali prekid. Sudac je naložio da se teren raščisti, no loptice su nastavile letjeti prema terenu. Na kraju ih je bilo nekoliko stotina.

Sve to vrijeme iza gola je bio izvješen transparent na kojemu je sarkastično pisalo: 'Zaustavite utakmicu, Mourinho još priča.' Aluzija je jasna, oni ne pristaju biti u tako debeloj sjeni, pa makar razlog bili slavni Mourinho i njegov Real te zvjezdana Barcelona.

Nakon marljivog raščišćavanja i praznog 'arsenala' na tribinama dvoboj je nastavljen. Negredo je domaćine doveo u vodstvo, Kone je postavio konačnih 1:1, a Ivan Rakitić sve je to odgledao s klupe za pričuve.

Inače, isti oblik navijačkog protesta demonstrirali su navijači Basela, ali s još jačom simbolikom. Prije dvije godine njihov ogled s Luzernom pomaknut je zbog finala ATP turnira (Federer - Đoković) u njihovom gradu, što im se nije svidjelo pa su također bili zasuli teren teniskim lopticama.