ZZD I NAŠ HAJDUK

Navijači Dinama i Hajduka ujedinjeni – evo što poručuju

29.11.2013 u 09:15

Bionic
Reading

U predvečerje najvećeg hrvatskog derbija između Dinama i Hajduka, navijači oba kluba su se ujedinili. Oglasili su se zajedničkim priopćenjem i apelirali da se u Maksimiru korektno navija

Priče o vaučerima i problemima na tribinama nagnale su zaraćene navijačke strane da se ujedine te da na Maksimiru u nedjelju na najvećem hrvatskom derbiju sve prođe bez problema. U zajedničkom priopćenju navijača Dinama i Hajduka pozvani su navijači na korektnost. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

'Građanska inicijativa ‘Zajedno za Dinamo’ i Udruga ‘Naš Hajduk’ pozivaju sve navijače Dinama i Hajduka koji će u nedjelju pohoditi Maksimir na korektno navijanje i zajedništvo.

Jači smo od onih koji žele pažnju skrenuti s ključnih tema i boljki korumpiranog nogometa u Hrvata, a koji služi kao poligon za obiteljski posao jednog čovjeka. Nogometni moćnici i njihovi poltroni, koji na žalost uključuje i represivni aparat, prevršili su svaku mjeru i vrijeme je da im pokažemo da ih više ne želimo u našem nogometu.
301531,301571,301112,300767
Svima je poznato da će brojni navijači Hajduka u Zagreb doputovati bez famoznih vaučera te će svoje mjesto potražiti na tribinama koje nisu predviđene za gostujuće navijače. Ne dajmo povoda za jačanje represije nad navijačima i nepotrebne javne psihoze. Pokažimo im svojim dolaskom i navijanjem kako ne mogu uništiti jedinu glasnu oporbu kriminalu iz svečanih loža hrvatskih stadiona. Ne nasjedajmo na provokacije, budimo dostojanstveni i ne dozvolimo da nas koriste za dizanje moralne panike.

'Vaučerizacijom' tribina klubovima i policiji, a posebno uzurpatorima nogometa, omogućilo se slaganje listi nepodobnih. Primjer su popisi u rukama redara zagrebačkog Dinama, koji u najvećem dijelu sadrže osobe koje nemaju nikakve pravomoćne kazne. Takvo stvaranje pravnog i drugog kaosa u interesu je onih koji su od nogometa napravili unosan privatni posao, a one zbog kojih se nogomet i igra – navijače tretiraju kao građane drugog reda. Upravo oni onemogućavaju da obitelji s djecom ili bilo koji navijači koji nisu po njihovom ukusu dolaze na utakmice i vesele se igri koja odavno, na žalost, više nema veze sa sportom.

Ljudska prava ne prestaju na vratima stadiona! Nek nas zajedništvo kojim je stvarana naša Domovina vodi i u borbi protiv uzurpatora hrvatskog sporta.

Udruga 'Naš Hajduk'
Građanska inicijativa 'Zajedno za Dinamo'