NIŠTA NEOČEKIVANO

Nastupilo je troje hrvatskih olimpijaca u skijaškom trčanju; solidni rezultati nisu bili dovoljni za prolazak u četvrtfinala

08.02.2022 u 11:26

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativci u skijašom trčanju nisu se plasirali u četvrtfinala sprinta slobodnim stilom ni u muškoj ni u ženskoj konkurenciji

Hrvatske reprezentativke u skijaškom trčanju Vedrana Malec i Tena Hadžić nisu se uspjele plasirati u četvrtfinale sprinta slobodnim stilom na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Malec (31), kojoj su ovo treće ZOI, u kvalifikacijama je zauzela 53. mjesto, dok je mlada Hadžić (17) u svom olimpijskom debiju završila na 71. poziciji u konkurenciji 90 trkačica.

Za najbržom, Šveđankom Jonnom Sundling, koja je ostvarila vrijeme od 3:09.03 minuta, Malec je zaostala 24.09 sekundi, a Hadžić 36.57 sekundi.

Plasman u četvrtfinale izborilo je 30 najbržih iz kvalifikacija, a posljednjoj je to uspjelo Talijanki Caterini Ganz, koja je zaostala 15.10 sekundi za Sundling.

Četvrtfinala, polufinala i finale su na programu od 11.30 do 13 sati.

Sljedeći nastup Malec i Hadžić imat će u četvrtak u utrci na 10 kilometara klasičnim stilom.

Hrvatski reprezentattivac u skijaškom trčanju, 20-godišnji Marko Skender nije se plasirao u četvrtfinale sprinta slobodnim stilom na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Hrvatski stjegonoša sa svečanosti otvaranja Skender je u konkurenciji 88 trkača zauzeo 69. mjesto sa 21.83 sekundi slabijim vremenom od najbržeg Francuza Lucasa Chavanata, dok je 30. Amerikanac Luke Jager, posljednji koji je izborio prolazak u četvrtfinale imao 9.41 sekundu slabiji rezultat od Chavanata.

Olimpijski pobjednik u skiatlonu, Rus Aleksandar Bolšunov, iako je bio na startnoj listi, odustao je od nastupa u sprintu.

Četvtfinala, polufinala i finale na programu su od 12 do 13.15 sati.

Skender bi sljedeći nastup u Pekingu trebao imati u petak u trci na 15 kilometara klasičnim stilom.