DVOSTRUKI PROGRAM

Nastavljaju se uzbuđenja u HT Prvoj ligi; evo gdje možete gledati derbi Osijeka i Dinama, ali i okršaj sa Šubićevca

27.02.2022 u 09:03

Bionic
Reading

U nedjelju su na rasporedu dvije utakmice 25. kola Hrvatski Telekom Prve lige. Pozornost privlači derbi u Gradskom vrtu između Osijeka i Dinama (18, Arenasport 3), a prije njih na Šubićevcu igraju Šibenik i Istra 1961 (15, Arenasport 3)

Osijek – Dinamo (18, Arenasport 3)

U nedjelju će jedini slavonski prvoligaš proslaviti i svoj 75. rođendan, a središnji dio proslave je upravo derbi u Gradskom vrtu. Također, nedjeljni će dvoboj biti za Bijelo-plave jubilarni tisućiti u borbi za bodove u HNL-u. Kako se zgodno poklopilo da će baš u tom ogledu igrati dvije najbolje plasirane momčadi u prvenstvu, koje na ljestvici dijeli samo jedan bod.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Momčad očekuje utakmicu u najboljem mogućem raspoloženju nakon tri pobjede u nizu. Kompletirali smo se nakon nekih ozljeda i odrađenih kazni, na raspolaganju imamo 24 igrača i tri vratara, luksuz izbora jer su svi spremni i željni igre. Nadam se da ćemo u nedjelju pokazati tu najbolju moguću atmosferu koja vlada u svlačionici, ali igramo protiv kvalitetnog suparnika kojem čestitamo na dobrim rezultatima u Europi i načinu na koji su prezentirali hrvatski nogomet već četvrtu sezonu u nizu. Vjerujemo u sebe, našu kvalitetu, dobru energiju, svakog pojedinca i da ćemo uz potporu naših navijača doći do tri boda', istaknuo je trener Osijeka Nenad Bjelica.

Stratega i igrače Osijeka posebno veseli činjenica da za utakmicu vlada veliki interes.

'Drago nam je da se tražila karta više i sigurno da nije to samo zato što dolazi Dinamo, već i zato što je Osijek konkurentan, opasan svima, ozbiljan u nastojanjima da na kraju bude najbolji. Uvijek smo imali potporu naših navijača, sada će ona brojčano biti još izraženija i nadam se da će nas nositi do pobjede.'

  • +8
HT Prve liga: Istra 1961 - Osijek, 19.02.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL

Dinamo se u četvrtak oprostio od Europe pobjedom protiv Seville...

'Dvije godine sam bio u tom ritmu utakmica i naravno da se nije lagano nositi s njim. Vodimo isključivo brigu o samim sebi, znamo kvalitete Dinama, ali ne opterećujemo se time već samo da se igrači fokusiraju na svoje zadatke na terenu. S druge strane je kvalitetan suparnik, protiv takvog svih 90 minuta morate biti na najboljoj razini. Dinamo je pokazao protiv Seville da se može pobijediti protiv kvalitetnije momčadi pa zašto mi to ne bismo pokazali u nedjelju.'

Nenad Bjelica je ključ dobrog rezultata pronašao u koncentraciji.

'Tko god bude na terenu pokušat ćemo se suprotstaviti maksimalno agresivno, a ako tu koncentraciju i agresivnost zadržimo svih 90 minuta onda su nam izgledi za pobjedu veliki.'

Nakon europskih iskušenja 'Modri' su sada u potpunosti usredotočeni na prvenstvo… Utakmicu je najavio trener Dinama Željko Kopić.

'Moramo se regenerirati, već nam je ona utakmica protiv Lokomotive bila dovoljna opomena, vidjeli smo da nismo bili pravi, da nismo bili na očekivanoj razini, a sve ovo što smo radili nakon ove druge utakmice protiv Seville išlo je u kontekst oporavka da spremni dočekamo dvoboj protiv Osijeka.'

Naglasili ste zadovoljstvo reakcijom igrača s klupe i širinom kadra. Koliko vam je to važno u ovakvim okolnostima, dakle prije derbija, a nakon ovako zahtjevne europske utakmice?

'To je uvijek važno i to je ono što naglašavam. Momčad ne čini 11 igrača, svi koji su u Dinamovu kadru ovdje su s razlogom i uvijek očekujem da i oni koji uđu s klupe daju svoj doprinos. Protiv Seville je to bilo na visokoj razini i naravno da to očekujem i u sljedećim utakmicama.'

  • +53
NK Dinamo - FC Sevilla, Europska liga, 24.2.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Dinamo je jesenas u Osijeku dominirao, pobijedio s 2:0, zanimljivo je da je i tada igrao s trojicom u obrambenom redu. No, u Zagrebu su Osječani pružili čvršći otpor i odigrali 1:1 uoči Dinamove utakmice protiv Genka. Koliko je Osijek drukčiji nego jesenas?

'Osijek ima svoj specifičan način igre, očekuje nas veliki broj duela, velika količina energije, znamo na koji način će se Osijek suprotstaviti. Doveli su par pojačanja i samim time su iskazali visoke ambicije za borbu za najviše pozicije. Pred nama je, dakle, derbi, izazovna utakmica za nas, a na nama je da budemo na pravoj razini.'

Ima li novosti oko petorice ozlijeđenih igrača?

' Stanje je manje-više slično, do pred sam početak utakmice ćemo vidjeti možemo li jednog, dvojicu od ovih koji su izvan stroja eventualno koristiti. Dino Perić i Arijan Ademi sigurno neće moći, a za ostale ćemo vidjeti', zaključio je trener Kopić.

Inače, rasprodane sve ulaznice koje su, u ograničenim epidemiološkim uvjetima, bile na raspolaganju ljubiteljima nogometa.

Šibenik – Istra 1961 (15, Arenasport 3)

Susjedi na tablici. Osmi Šibenik ima bod više od devete Istre pa je jasno da ovdje bodovi vrijede 'dvostruko'. Niti jedna momčad nije u dobroj formi, oba sastava dugo čekaju na pobjedu u HT Prvoj ligi…

'Ne zavaravamo se da će biti lako. Čeka nas teška utakmica, Istra je dobra ekipa koja je zaslužila i koji bod više nego što ima na kontu- U konačnici, nadam se pozitivnom rezultatu za nas', izjavio je iskusni šibenski nogometaš Stipe Bačelić- Grgić.

Rijeka - Šibenik (24. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Nedjeljna utakmica Šibenika i Istre na Šubićevcu bit će u znaku Dražena Govića, bivšeg igrača Narančastih, koji je tragično preminuo prije desetak dana.

'Vjerujem da će nam to biti dodatna motivacija. Teško je nešto suvislo reći o tom nemilom događaju... Pamtim Govića još tamo od 2006. godine kada sam ja praktički kao dijete došao na Šubićevac, a on bio u top formi prije odlaska u Belgiju. Od tih davnih dana ostali smo u korektnim odnosima.'

A evo kako razmišljaju u pulskom prvoligašu…

'Nismo uspjeli uzeti tri boda u zadnje dvije utakmice lige sa Šibenikom, no idemo s ambicijama da budemo što bolji tamo i odnesemo pobjedu. Protiv Šibenika ćemo probati biti kompaktniji i otežati im na terenu.', izjavio je trener Gonzalo Garcia.

'Osjećam se spreman za utakmicu i vidim našu ekipu na dobrom putu te smatram da smo sposobni sutra uzeti i cijela tri boda', dodao je igrač Antonio Perera.