KAD IH KRENE

Nastavljaju se šokovi u jednoj od najvećih reprezentacija Europe; nakon što su doživjeli bolnu pljusku na Euru sad se dogodilo i ovo

  • D. S. / Hina
  • Zadnja izmjena 29.06.2021 17:41
  • Objavljeno 29.06.2021 u 17:41
Bionic
Reading

Dva dana nakon što je nizozemska nogometna reprezentacija neočekivano ispala od Češke u osmini finala Europskog prvenstva, izbornik 'Oranja' Frank de Boer je podnio ostavku

'Cilj nije ostvaren i odlučio sam ne nastaviti kao nacionalni trener', kazao je De Boer za web stranicu Nizozemskog nogometnog saveza (KNVB).

De Boer je reprezentaciju preuzeo u rujnu prošle godine nakon što je Ronald Koeman preselio u Barcelonu i u 15 utakmica upisao je osam pobjeda, četiri remija i tri poraza.

'Kad su mi ponudili posao izbornika, smatrao sam da je to čast i izazov, ali bio sam svjestan i pritiska koji će me zadesiti od trenutka kad sam imenovan. Ta se pritisak tek povećava, a to nije zdrava situacija za mene, kao ni za momčad uoči nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo', dodao je.

Direktor KNVB-a Nico-Jan Hoogma je dodao kako je cilj bio barem ulazak u četvrtfinale, te kako će ime novog izbornika biti ubrzo poznato.

  • +28
Nizozemska - Češka (osmina finala, EURO 2020) Izvor: EPA / Autor: Tamas Kovacs

'Frankov izbor je završio drukčije nego što smo se nadali. Sada moramo brzo naći nasljednika jer 1. rujna igramo važnu kvalifikacijsku utakmicu protiv Norveške u Oslu', kazao je Hoogma.

Nizozemska je poražena u osmini finala EP-a od Češke rezultatom 0-2.