TRAŽe SE DRASTIČNe mjere

Nastavlja se udaranje po mladom vozaču Formule 1: 'Neka se odmah promijeni ili mu zabranite utrkivanje'

15.10.2021 u 07:59

Bionic
Reading

Sve je više onih koji smatraju da vodstvo Formule 1 mora poduzeti oštrije mjere kažnjavanja protiv ruskog vozača Nikite Mazepina zbog njegovog opasnog načina vožnje

Mladi Rus debitirao je u najbržem oktanskom cirkusu u Haasu, a mnogi vjeruju da je tu ušao zbog oca milijardera koji financijski potpomaže momčad. Mazepin na raspolaganju ima loš bolid, a očigledno to ne podnosi dobro, jer na opasan način blokira one brze vozače te ih stavlja u opasnu situaciju na treninzima i utrkama.

Takav stil je imao i u nižim kategorijama, ali tada nije bio pod ovakvim povećalom javnosti. Ipak je sada među velikim dečkima.

Kimi Raikkonen, Nicholas Latifi, Yuki Tsunoda samo su neki vozači koji su osjetili koliko je nezgodno pretjecati ruskog vozača, a posebna priča je odnos Mazepina s momčadskim kolegom Mickom Schumacherom s kojim je imao incidentnih situacija za vrijeme utrkivanja, ali i verbalnih prepucavanja.

Mazepin nema previše obožavatelja među vozačima, ni među sadašnjim ni među bivšima, a među njima je i Timo Glock koji je u Formuli 1 u 91 odvoženoj utrci došao do tri postolja. Umirovljeni Nijemac prozvao je FIA-u da treba natjerati Mazepina da promijeni svoj način vožnje ili da ga u suprotnom suspendira s utrka.

  • +16
Formula 1, VN Rusije, 2021/22. Izvor: Profimedia / Autor: James Moy / PA Images / Profimedia

'Problem je u tome što oni poduzimaju mjere samo kad je prekasno. Treba odmah poduzeti akciju. Ako ga to ne promijeni, treba ga suspendirati', dio je izjava Glocka koji je još nešto dodao:

'Mnogo toga lošeg dolazi s njime, kao da to nema pod kontrolom. Plave zastavice, čitanja situacija, mnoge stvari pogrešno procjenjuje. Stopa grešaka govori sama za sebe.'

Ranije je i Ralf Schumacher govorio o opasnoj vožnji Mazepina te smatra kako Rus nije 'kalibar' za Formulu 1 odnosno da mu tu nije mjesto.