ide na daleki istok

Napokon je otkriveno u koji kineski klub odlazi kapetan Dinama Arijan Ademi, a zna se i koliko će 'modri' zaraditi

06.03.2023 u 15:43

Bionic
Reading

Dinamo je već započeo s pripremama za život nakon Arijana Ademija (31). Jer dan kad će kapetan 'modrih' napustiti Maksimir sve je bliže, a kineski mediji sad su otkrili i koji je to klub u kojem će Ademi nastaviti karijeru

Prijelazni rok u Kini traje do 7. travnja, no kapetan Dinama Arijan Ademi (31) će put Dalekog istoka krenuti nešto ranije. Kineski mediji tvrde kako je samo pitanje dana kad će kineski prvoligaš Beijing Guoan objaviti kako je baš Ademi njihovo zvučno pojačanje za novu sezonu.

Inače, Beijing Guoan već ima iskustva s hrvatskim kadrovima jer je u sezoni 2021./2022. momčad s klupe vodio bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić. No, nije se proslavio jer je u 29 utakmica ostvario devet pobjeda, osam remija i 12 poraza.

Kineski mediji navode kako je Beijing Guoan uspješno sanirao dugove te ponovno može dovoditi igrače, a jedno od glavnih pojačanja za novu sezonu trebao bi biti baš Arijan Ademi.

'Guoanu je bilo zabranjeno dovoditi igrače. Sad je problem riješen i te zabrane više nema', tvrde Kinezi te napominju kako je prvi stranac već potpisao. Radi se o Brazilcu Josefu de Souzi (34), veznjaku koji dolazi iz turskog Bešiktaša:

  • +7
Dinamo - Osijek, 5.3.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Osim De Souse, čiji je dolazak potvrđen, stiže i Arijan Ademi, kapetan Dinamo Zagreba. Uskoro će postati novi veznjak Guoana', uvjereni su kineski mediji.

Poznato je i da bi Dinamo za Ademija od kineskog prvoligaša trebao dobiti oko milijun eura odštete

Nagađa se kako će Dinamo dobiti oko milijun eura odštete, no u klubu se za sada oko mogućeg odlaska Ademija ne izjašnjavaju.

'Ademi u Kini? Da, čitao sam nešto o tome', kazao je Ante Čačić nedavno te dodao:

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

'U Kini traje prijelazni rok, neki naši igrači su im interesantni, ali ne mogu to trenutačno komentirati... Ademi je tu i dok je tu, ja tu priču ne bih razvlačio. Za njega postoji interes i naći ćemo rješenje koje je najbolje i za njega i za Dinamo. To može biti i odlazak. Iluzorno je govoriti o njegovu značaju za ovu momčad, on je tu 13 godina i svaku utakmicu ide maksimalno. On je kohezivni faktor, on je vođa, igrači ga slijede i to je suvišno govoriti. No doći će vjerojatno vrijeme kad će Dinamo morati igrati bez Ademija, a hoće li to biti za šest mjeseci ili godinu dana, to ne znamo.'

Realnost je takva da je Ademi na odlasku, kako sada stvari stoje to će biti najkasnije za dva tjedna, kad je na rasporedu reprezentativna stanka. Dinamo do tada mora odigrati dva gostovanja u SuperSport HNL-u, protiv Šibenika (11.3.) i Istre 1961 (15.3.) te domaću utakmicu, derbi s Rijekom na Maksimiru (19.3.). Baš bi to mogla biti zadnja utakmica Arijana Ademija u dresu Dinama koji je već sad praktički osigurao/obranio titulu prvaka...