ODLUKA DO KRAJA TJEDNA

Napokon ispravljena najveća nepravda u hrvatskoj košarci; doznali smo ime novog izbornika!

24.04.2018 u 15:39

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković do kraja tjedna i službeno bi trebao objaviti da će novi izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije biti Dražen Anzulović. Navodno je sve dogovoreno...

Ako se ta vijest, koja je tportalu potvrđena iz krugova bliskih Anzuloviću, pokaže točnom, napokon će biti ispravljena jedna od najvećih nepravdi u hrvatskoj košarci. Naime, 51-godišnji Anzulović u dva je navrata već trebao postati izbornik, ali u nikad razjašnjenim okolnostima taj posao nije dobio. I danas zna reći 'kako mu nije jasno zašto'.

Još početkom ožujka tportal je pisao o Anzuloviću koji je zaslužio priliku, ali do prije nekoliko desetak dana iz HKS-a ga nisu kontaktirali.

Podsjetimo, prvi put Anzulović je očekivao taj posao još prije devet godina, tj. nakon Eurobasketa 2009., kada je smijenjen Jasmin Repeša. No, na iznenađenje mnogih, tada je za novog izbornika izabran Joke Vranković, koji se pokazao kao veliki promašaj.

Drugi put je Anzulović 'preskočen' uoči okupljanja za Eurobasket 2017., kada se nije našao u stožeru Ace Petrovića bez ikakvog objašnjenja. Naime, upravo je Anzulović bio najbliži Petrovićev pomoćnik tijekom kvalifikacija za OI u Rio de Janeiru, gdje je Hrvatska napravila pravo čudo i eventualnim Petrovićevim odlaskom bio bi njegov legitimni nasljednik. Što je tada pošlo po zlu, nikada nije razjašnjeno.

Kao što je poznato, Petrović je za prvog pomoćnika imenovao Ivicu Skelina, koji je nakon spomenutog Eurobasketa dobio priliku voditi Hrvatsku u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. No nakon šokantnih poraza od Nizozemske, Italije te na koncu Rumunjske u Zadru, hrvatska košarkaška reprezentacija našla se u velikim problemima, a Skelin je ubrzo dobio otkaz.

U potrazi za novim izbornikom čelni ljudi Saveza kontaktirali su s nekoliko velikih trenera da bi na koncu izbor pao na Zagrepčanina Dražena Anzulovića, koji će biti ukupno 12. izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije.

'Ne bih ništa komentirao. Mogu vam samo potvrditi kako su iz HKS-a kontaktirali sa mnom prošlog tjedna kao s jednim od kandidata', kratko je za tportal kazao Anzulović.

Njegovo imenovanje, ako sve prođe na Upravnom odboru, očekuje se najkasnije do kraja tjedna, što nam je najavio Vranković, nakon čega kreće priprema za ključna gostovanja kod Italije i Rumunjske, ali još nije poznato tko će biti izbornik te tko će od NBA igrača moći igrati.

  • +23
Kvalifikacije za SP u košarci 2019., Hrvatska - Rumunjska Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX