JUNAK WARRIORSA

Nakon usporedbe s Michaelom Jordanom, o Curryju se izjasnio i legendarni Magic

01.05.2023 u 11:36

Bionic
Reading

Stephen Curry je još jednom dokazao svoju igračku veličinu ugradivši 50 koševa u pobjedu 120:100 protiv Sacramento Kingsa, kojom su njegovi Golden State Warriorsi u sedmoj utakmici izborili plasman u drugi krug doigravanja.

'Predivno je to što smo još u igri. Puno je bolje nego gledati sve izvana. Kad zaostaješ 0-2 u seriji, ništa nije zajamčeno, ništa ne možeš uzimati zdravo za gotovo', rekao je Curry nakon večeri u kojoj je postao prvi igrač u NBA povijesti koji je u sedmoj utakmici doigravanja uspio ubaciti 50 poena.

Curryjev trener Steve Kerr njegovu je nedjeljnu predstavu u Sacramentu nazvao 'nevjerojatnom i uzvišenom'.

>> Sjajni Stephen Curry preuzeo odgovornost i Warriorse ostavio u utrci za naslov

'Sve to uzimamo zdravo za gotovo jer je briljantan iz noći u noć i gledamo ga deset godina. Ali svako malo se morate sjetiti da je on jedan od najvećih igrača u povijesti', rekao je Kerr i dodao možda najveći kompliment od svih:

'Tako sam se osjećao dok sam igrao s Michaelom Jordanom'.

Suigrač Klay Thompson se također naklonio svom kapetanu za nevjerojatnu izvedbu.

'Ovo je sedma utakmica koju ću zauvijek pamtiti kao utakmicu Stepha Curryja'.

Uz Curryja, najveće zasluge za pobjedu Warriorsa imao je Kevon Looney koji je imponirao borbenošću i svojim skakačkim sposbnostima. Sakupio je 21 skok, 10 napadačkih, i pritom ubacio 11 poena. No, i on je uglavnom govorio samo o Curryju.

'Kada mislite da se ne može poboljšati ili postaviti više rekorda, on dođe i postigne nešto kao večeras. Stalno napreduje. Bio je sjajan vođa za nas, podigao je razinu svih', rekao je Looney.

Curry je pronalazio najrazličitije načine kako postići koš u ovom dvoboju, a to je posebno zadivilo De'Aarona Foxa koji mu je stajao nasuprot.

'On je jedan od najvećih igrača svih vremena. Pogađa teške šutove, ubacuje se u koridore, sposoban je završiti... Radio je sve za njih. Kad se razigrao, bilo ga je teško usporiti', izjavio je Fox koji je doživio razoćaravajući kraj u svojoj prvoj sedmoj utakmici u karijeri.

I na društvenim mrežama je bilo pregršt reakcija koje su veličale ono što je Steph Curry izveo zadnjeg dana travnja u Golden 1 Centeru u Sacramentu.

Nekadašnji Curryjev suigrač i mogući suparnik u ovom doigravanju, zvijezda Phoenix Sunsa Kevin Durant proglasio je Stephovu izvedbu 'legendarnom'.

Trae Young iz Atlanta Hawksa nazvao ju je 'nestvarnom'. Javio se i Magic Johnson, legenda Los Angeles Lakersa koji su sljedeći suparnici Warriorsa, svstavši Curryjevih 50 koševa među njegova 'najveća postignuća u karijeri'.