NEKAD VELIKI RIVALI

Nakon tužnog oproštaja od Seville, Ivanu Rakitiću javio se Sergio Ramos

31.01.2024 u 18:26

Bionic
Reading

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić rekao je u utorak da odlazi iz Seville, s kojom je imao ugovor do kraja ove sezone, jer ga novi trener Quique Sanchez Flores više nije htio ondje.

Rakitić, koji je bio dokapetan momčadi i stranac je s najviše nastupa u povijesti Seville, prešao je u jedanaestoplasiranu momčad saudijskog prvenstva Al-Shabab.

'Nisam niti u jednom trenutku razmišljao o odlasku u siječnju, niti sam razgovarao o tome sa svojim zastupnikom. Htio sam ostati do kraja ugovora (30. lipnja)', rekao je Rakitić.

'Ali nisam htio pokazati nezadovoljstvo niti neigranjem zarađivati novac. Sjediti na klupi, ne moći pomagati ekipi pa ići mirno doma - to nije za mene', dodao je.

Rakitić je održao govor tijekom kojeg su iz njega izbile emocije pa ja zastajao i plakao. Španjolsku napušta nakon 13 godina tijekom kojih je u Sevilli zasnovao obitelj s Raquel te osvojio Europsku ligu 2014. i 2023. Na poklon je dobio dres s brojem 323, što je broj odigranih utakmica za Sevillu.

'Ovo je dan koji bismo svi htjeli preskočiti ili da prođe brzo. Meni je najvažnije sjećanje koje će ljudi imati na mene kao osobu. Tijekom sedam nevjerojatnih godina, najvažnije mi je kako govore o meni kao osobi, premda sam doveden kao nogometaš', izjavio je pred klupskim dužnosnicima, suigračima, obitelji i bivšim igračima Seville.

Rekao je i da ga 'boli srce' kada vidi u kakvoj situaciji ostavlja Sevillu. Klub prolazi kroz najgoru sezonu u zadnje 24 godine. Momčad se nalazi na 16. mjestu među 20 momčadi Primere boreći se da ne ispadne. Uprava je smijenila dva trenera ove sezone, a Sanchez Flores je upisao pet poraza, remi i tri pobjede.

No, to sve sada više nije Rakitićeva briga. ali impresionira poruka koju mu je napisao Sergio Ramos, 37-godišnjak, koji je s Rakitićem bio i veliki suparnik dok su nosili dresove Reala odnosno Barcelone. Sada su im se privremeno putovi sreli u Sevilli, ali ne zadugo. Ali ipka dovoljno, da se dogodi ovaka respekt.

'Srce Seville i Sevillista. Sretno Ivane, ovdje ćemo te se uvijek sjećati', poručio je Ramos bivšem suigraču.