IDEALNO RJEŠENJE ZA KRILO

Nakon svih nevolja, Čačić ga ovog puta nije smio ignorirati!

04.10.2016 u 20:55

Bionic
Reading

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom dva su kvalifikacijska ogleda, protiv Kosova u četvrtak te protiv Finske u nedjelju. I trebale su to biti utakmice za podizanje samopouzdanja, ali s obzirom na velike poteškoće oko ozljeda ključnih igrača, Čačić i igrači ipak će morati uložiti puno više truda za željenih šest bodova

Lošim vijestima od vikenda, a koje su u ponedjeljak potvrđene od liječnika, odnosno da će izostati Luka Modrić, Ivan Rakitić i Dejan Lovren, u utorak je stigla još jedna. A ona glasi - zbog ozljede je otpao i Marko Pjaca.

I zanimljivo, tražio je izbornik Čačić zamjene za prvu trojicu te ih našao u Marku Rogu, Domagoju Antoliću i Mateju Mitroviću, dok je Pjacin izostanak ostao nepokriven.

Potvrdio je to i glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza Tomislav Pacak te je na upit hoće li biti zamjena bio jasan.

'Ne, izbornik neće zvati nikoga.'

Šteta, jer vjerujemo da u te dvije utakmice, u kojima Hrvatska nakon početne nule protiv Turske traži svih šest bodova, ima prostora za pravog krilnog igrača (i to ljevonogog), a to je Alen Halilović, koji ove sezone u HSV-u igra malo, ali konstantno, po dvadesetak minuta. A u zadnjem kolu, protiv Herthe, na terenu je bio zadnjih pola sata.

Naime, Perišić će sasvim sigurno biti na lijevom boku, dok bi Brozović, koji bi mogao biti rješenje za spornu poziciju na desnom boku, ipak trebao pomagati Badelju u sredini veznog reda. Također, sumnjamo da bi Rog, koji u rujnu nije odigrao ni minute za Napoli, ili pak Kramarić i(li) Čop bili sretni da dolaze po krilu.

Međutim, izbornik Čačić s mladim 20-godišnjim veznjakom, koji je prošle sezone igrao zapaženu ulogu u Sportingu iz Gijona, a ove preselio u jaku njemačku Bundesligu, vodi rat još od proljeća odnosno ignoriranja u Budimpešti. Podsjetimo, tada ga je, baš kao i Lovrena, poslao na zagrijavanje, ali mu nije dao priliku na terenu. I dok je Lovren digao glas, Halilović je šutke prešao preko svega. Potom ga je izbornik Čačić pozvao na pripreme za Euro, ali i prekrižio s popisa putnika za Francusku. I sada je vrlo jasno da mu ni ovog puta - kada je situacija prilično kritična - neće pružiti priliku.

Ono što smo uspjeli doznati, a tiče se Halilovića, jest da je na okupljanje Gračanove vrste, koju u ponedjeljak u Švedskoj čeka presudna utakmica za odlazak na Euro, došao s manjim problemom u listu, ali i da nije tražio poštedu, već je stisnuo zube i odradio cijeli jutarnji trening. Prema tome, ljutnje zbog toga što nije bio pozvan za rujanski okršaj protiv Turske očito nema jer u Medulinu je dobre volje i nasmiješen.

Sigurni smo da bi osmijeh bio još veći da ga se sada sjetio i izbornik Čačić.