kako god završilo

[FOTO] Nakon što je sviran početak utakmice u Beču i Dinamo se može pohvaliti s time podatkom; ovo će zauvijek ostati dio povijesti hrvatskog prvaka

21.10.2021 u 19:06

Bionic
Reading

Utakmicu 3. kola skupine H Europske lige, u kojoj je Dinamo igrao kod Rapida u Beču i izgubio 2:1, sudila je Ukrajinka Katerina Monzul

Dinamova utakmica kod Rapida zauvijek će ostati upamćena i po tome da je prvi puta u povijesti zagrebačkom klubu u nekoj europskoj utakmici sudila žena.

Kao što smo već pisali, Monzul (40) sudi ukrajinsku prvu ligu od 2016. godine, a prošle je godine proglašena najboljom sutkinjom. Do sada je u Europskoj ligi sudila samo jednu utakmicu i to prošle godine kada je Slovan sa 2:1 u gostima pobijedio Gent.

  • +3
Ukrajinska sutkinja Katerina Monzul Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Prije nego je počela suditi u ukrajinskoj ligi sudila je kvalifikacije za europsko prvenstvo za nogometašice, utakmice ženske Lige prvaka i utakmice svjetskog prvenstva za nogometašice. Sudila je nedavno kvalifikacijsku utakmicu za SP između Andore i Engleske, a prošle je godine sudila i utakmicu Lige nacija između San Marina i Gibraltara.

  • +36
Rapid Beč - Dinamo (3. kolo Europske lige) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Prva pomoćnica je bila ukrajinska sutkinja Marina Striletska, a i drugi pomoćni sudac je bio iz Ukrajine - Viktor Matjaš. Četvrti sudac je bio Denis Šurman, također Ukrajinac. Glavni VAR sudac je bio Nijemac Felix Zwayer.

Dinamovi navijači u Beču uoči utakmice protiv Rapida Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX