TO BI UZDRMALO F1

Nakon šokantne prijetnje Verstappena oglasio se bivši prvak i još više šokirao prijedlogom

17.04.2023 u 16:09

Bionic
Reading

Bivši prvak Damon Hill priznao je kako misli da se Max Verstappen 'ne zabavlja' u Formuli 1 nakon šokantnih izjava Nizozemca da bi mogao napustiti taj sport zbog najavljenih promjena formata natjecanja

Podsjećamo, aktualni svjetski prvak izjavio je da bi se mogao prestati natjecati u Formuli 1 ako se u kalendar doda više sprinterskih utrka.

'Nadam se da neće biti previše promjena, inače me neće biti predugo', rekao je nedavno.

Hill smatra da je Verstappenova prijetnja odlaskom bila 'neuobičajena', ali da je nizozemski vozač izgleda shvatio da mora uživati u Formuli 1 inače to nema smisla.

S 23 zakazane utrke, ova sezona već je postavljena kao najduža u povijesti Formule 1, ali daljnje promjene mogle bi biti pred vratima. Izvršni direktor Stefano Domenicali želi smanjiti broj treninga tijekom sezone i zamijeniti ih s više sprinterskih vikenda.

Verstappen je pričao da revizija tradicionalnog trodnevnog formata smeta tradiciji ovog sporta i čini trkaće vikende preintenzivnima.

'Maxova prijetnja umirovljenjem vrlo je neobična. Malo je čudno čuti, zar ne? Mislim, što će učiniti sa sobom? Trebao bi sada prestati, zaista. Zabava? Mislim da je to vrlo važna stavka. Zabavlja li se, jer ponekad pomislim da se ne zabavlja. Mislim da moraš voljeti ono što radiš, inače je muka', rekao je Hill te je tako dao prijedlog Verstappenu da se umirovi - odmah.