WIMBLEDON

Nakon sedam godina sestre Williams opet zajedno u polufinalu

05.07.2016 u 18:41

Bionic
Reading

Serenu i Venus Williams još jedna pobjeda dijeli od ulaska u finale i međusobnog obračuna za wimbledonski naslov, nakon što su u utorak obje s uspjehom obavile četvrtfinalnu zadaću te se plasirale u polufinale najvećeg teniskog turnira na svijetu.

Prošlo je sedam godina otkako su se Serena i Venus posljednji put zajedno našle u polufinalu na jednom Grand Slam turniru, a dogodilo se na istom mjestu - u All England Clubu. Te 2009. godine stigle su i do meča za naslov u kojem je Serena nadigrala dvije godine stariju sestru. Tada je Serena imala 27, a Venus 29 godina.

Sedam godina poslije Venus je do svog devetog wimbledonskog polufinala stigla pobijedivši Kazahstanku Jaroslavu Švedovu sa 7:6 (5), 6:2, a Serena je za svoje deseto polufinale u All England Clubu sa 6:4, 6:4 nadigrala Ruskinju Anastaziju Pavljučenkovu

Prvoj nositeljici i braniteljici naslova na putu prema devetom wimbledonskom finalu stoji još samo 29-godišnja Ruskinja Jelena Vesnina koja je sa 6:2, 6:2 nadigrala Slovakinju Dominiku Cibulkovu. Vesnina je prvi put u karijeri stigla dalje od osmine finala na Grand Slam turniru u pojedinačnoj konkurenciji.

Venus Williams na putu prema prema njezinom devetom finalu u All England Clubu može zaustaviti još samo aktualna pobjednica Australian Opena, 28-godišnja Njemica Angelique Kerber koja je sa 7:5, 7:6 (2) nadigrala Rumunjku Simonu Halep i drugi put u karijeri stigla do polufinala u Wimbledonu. Prvi put je to napravila 2012. godine, a na prvom Grand Slam turniru u ovoj godini šokirala je Serenu Williams u finalu odigranom u Melbourne Parku.

Polufinalni dvoboji turnira tenisačica na rasporedu su u četvrtak, a pobjednice iz tih mečeva u subotu će se boriti za wimbledonski trofej.

Tenisačice - četvrtfinale

Serena Williams (SAD/1) - Anastazija Pavljučenkova (Rus/21) 6:4, 6:4
Jelena Vesnina (Rus) - Dominika Cibulkova (Slk) 6:2, 6:2
Angelique Kerber (Njem/4) - Simona Halep (Rum/5) 7:5, 7:6 (2)
Venus Williams (SAD/8) - Jaroslava Švedova (Kaz) 7:6 (5), 6:2