FLENSBURGU JOŠ NIJE JASNO

Nakon rukometnog čuda u Njemačkoj, Červar imao poruku za depresivce; oglasili se utučeni Nijemci...

20.09.2018 u 12:14

Bionic
Reading

Rukometaši Zagreba u drugom kolu Lige prvaka kreirali su senzaciju, jer su u gostima svladali Flensburg 31:29 (16:16) te su tako stigli do svoje prve pobjede u elitnom natjecanju

Bilo je dosta onih koji su pesimistično gledali na snagu hrvatskog prvaka te su smatrali da Zagreb nema dovoljno dobru momčad da se 'potuče' s najjačim klubovima Europe. No Zagreb je u prvom kolu pokazao zube favoriziranom Pick Szegedu od kojeg je doduše nesretno izgubio, ali već u sljedećoj rundi osladio se bodovima i to protiv Flensburga na njegovom terenu gdje je slavio po prvi puta u povijesti.

'Čestitao bih igračima na odličnoj igri. Apsolutno smo ih nadigrali, zaslužili smo pobjedu. Srećom, u drugom poluvremenu golman je bio odličan, da je bio takav i u prvome, razlika bi bila još veća, ali nije to ni bitno, trebamo biti skromni. Želim reći da smo protiv Szegeda zaslužili pobjedu, tako da svi oni koji su bili depresivci, sada mogu vidjeti da smo jednu pobjedu već ostvarili. Moramo biti skromni, trenirati. Uvijek govorim da rad daje rezultat, prije ili kasnije', rekao je trener Lino Červar, a prenosi službena stranica kluba.

'Mi smo odredili da ćemo ove godine stvarati tim, da ćemo pokušati utjecati na reprezentativne utakmice kako bi igrači Zagreba, kao i uvijek, mogli dati doprinos reprezentaciji. Radi se o drugačijem sustavu igru, mislim da igramo moderan rukomet što se i vidjelo po stilu igre i golovima koje smo zabili. Prema tome, treba nastaviti biti čvrsto na nogama, večeras se radovati, ali i razmišljati o sljedećem protivniku. Danas smo bili bolji u svim segmentima igre, to su i oni priznali. Nije mala stvar pobijediti prvaka Njemačke, ekipu koja je pobjedila Nantes u gostima, ali moramo sad razmišljati o onome što dolazi. Imali smo mnogo junaka, ne bih želio nikoga isticati, danas je pobijedio tim', dodao je hrvatski stručnjak.

Prvi strijelac gostiju bio je Mandić s osam, a Horvat dodao sedam.

'Što reći osim da sam prezadovoljan. Znamo što smo propustili protiv Szegeda. Možda je to bio jedan od okidača zbog kojih smo sami sebi pokazali što možemo napraviti. Ušli smo u igru puno koncentriranije, odnosno držali nivo tijekom cijele utakmice i to je jedan od najbitnijih razloga zbog kojih smo danas parirali Flensburgu i na kraju zasluženo pobijedili. Vratili smo ono što smo izgubili protiv Szegeda. Čestitao bih svojim suigračima i stručnom stožeru na odličnoj utakmici i svemu dosad. Mislim da je sezona počela jako dobro. Pokazali smo svoju snagu i samo trebamo ovako nastaviti. Normalno je da će uvijek biti i pobjeda i poraza, ali moramo držati ovakav nivo igre u svakoj utakmici, bila to Liga prvaka ili SEHA liga', govorio je kapetan Horvat.

'U drugom je poluvremenu Urh branio i što je trebalo i što nije trebalo. Najvažnije od svega je da smo zadržali nivo igre, da smo bili mirni i da nismo gubili glavu. Držali smo ih 60 minuta u šaci. David Mandić pokazao je koliko je on pojačanje za našu ekipu, ali sa sigurnošću mogu reći da bi on bio pojačanje i za bilo koju ekipu Lige prvaka jer sam vidio što taj dečko može, kako može igrati obranu, koliko je motiviran i kako se odnosi prema radu. Danas mu se to vratilo i bit će sigurno još njegovih dobrih partija', jasan je bio Horvat.

A Nijemci? Njima nije jasno što se dogodilo. S respektom su govorili o Zagrebu uoči utakmice, ali kao da su bodove unaprijed upisali.

'Kod kuće smo izgubili važnu utakmicu. Očekivao sam da će biti teško protiv neugodnog suparnika. Nismo bili na razini kao protiv Nantesa, ali smo imali priliku preokrenuti. No napravili smo previše malih pogrešaka i naša igra nije bila dovoljna za pobjedu', priznao je trener Flensburga Maik Machulla.

Nije to bila večer ni pivota Andersa Zachariassena koji je zabio jedan pogodak.

'Zagreb je igrao vrlo pametno s tek nekoliko pogrešaka. Jednostavno su dolazili do golova. Nismo sretni zbog poraza, ali još je puno bodova u igri', rekao je Danac u redovima bundesligaša.

  • +29
RK Zagreb - Pick Szeged, 1. kolo Lige prvaka, 2018/19. Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX