NEMA POMIRBE

Nakon rođendana sve je jasnije, sukob njih dvojice uništit će bajku Maxa Verstappena

06.03.2024 u 06:13

Bionic
Reading

Raskol u Red Bullu izgleda neizbježan, jer otac Maxa Verstappena na svoju rođendansku proslavu nije pozvao šefa tima Christiana Hornera

Christian Horner navodno nije bio pozvan na raskošnu rođendansku zabavu oca Maxa Verstappena u Dubaiju prošlog vikenda. Nedolazak na 52. rođendan uslijedio je nakon što su Jos (52) i Horner (50) snimljeni kako se svađaju u Bahreinu dok je čelnik Red Bulla i dalje upleten u neugodan skandal u kojem ga je zaposlenica optužila za neprimjereno ponašanje iako je on nakon interne istrage oslobođen.

Jos je navodno jako uvrijedio Hornera time što ga nije pozvao na njegovu veliku zabavu.

Verstappen Senior proslavio je rođendan u luksuznom hotelu zajedno sa svojim sinom Maxom, trostrukim svjetskim prvakom, menadžerom vozača Raymondom Vermeulenom i direktorom Red Bulla Helmutom Markom, dok je šef tima Horner bio je nepoželjna osoba na partiju.

  • +11
Formula 1, VN Abu Dhabi, 2023. Izvor: EPA / Autor: ALI HAIDER

Inače, skandal se ponovno zahuktao nakon što su njegovi privatni razgovori s kolegicom prošli tjedan procurili u javnost. Šef Red Bulla sastao se s predstavnikom Maxa Verstappena u ponedjeljak u pokušaju smirivanja rastućih tenzija nakon što je vozačev otac upozorio da će momčad 'eksplodirati' ako Horner ostane.

No nastavljaju se glasine da Jos želi da Horner dobije otkaz ili će se zalagati da Max prijeđe u rivalske momčadi Ferrari ili Mercedes. U nedjelju je Jos čak bio prisiljen zanijekati da stoji iza objavljivanja Hornerovih navodnih uznemirujućih poruka zaposlenici.

'To ne bi imalo smisla. Zašto bih to učinio kad je Maxu ovdje tako dobro', demantirao je glasine Jos.

Uglavnom sukob ova dva čovjeka mogao bi uništiti Maxa Verstappena koji zadnje tri godine proživljava bajlu u Red Bullu.