PERKOVAC BEZ SKRIVANJA

Nakon poraza od Nizozemske, novi izbornik nije bježao od bolne spoznaje

08.03.2023 u 22:36

Bionic
Reading

U 3. kolu skupine 5 kvalifikacija za Europsko prvenstvo iduće godine nizozemski rukometaši su na domaćem terenu, u Eindhovenu, svladali Hrvatsku 32:27 (15:13).

Utakmica je odlučena u uvodnom dijelu drugog poluvremena kada je Nizozemska pobjegla na sedam golova prednosti što do kraja Hrvatska nije mogla dostići. U reprezentaciji Hrvatske po četiri pogotka su dali Manuel Štrlek, Igor Karačić i Tin Lučin. Filip Glavaš i Luka Lovre Klarica su postigli po tri, a po dva Duvnjak, Šarac i Mandić.

Na drugoj strani odličnu je utakmicu odigrao Kay Smits koji je postigao osam golova, dok je Luc Steins dodao šest.

'Željeli smo pobijediti, ali nismo bili pravi u ovom susretu', rekao je Goran Perkovac, novi izbornik hrvatskih rukometaša.

U ovoj skupini, nakon trećeg kola, sada po četiri boda imaju Hrvatska, Nizozemska i Grčka.

'Sporo smo igrali u obrani i napadu. Teško je tako igrati protiv pokretne i vrlo kvalitetne momčadi kao što je Nizozemska. Oni imaju odlične igrače, a mi danas nismo bili na maksimumu. Zadovoljan sam s možda 20-ak minuta igre, ali to nije dovoljno. Moramo u idućim danima prvenstveno poraditi na napadu, obrana je u većem periodu čak bila jako dobra, vratari također. Ali, istina je, nismo ukupno gledano igrali dobro i nismo bili ni blizu kako hrvatska reprezentacija mora izgledati', osvrnuo se na susret novi izbornik Goran Perkovac.