kriza traje

Nakon ovih riječi sportskog direktora Wolfsburga jasno je kakva je sudbina Nike Kovača

10.12.2023 u 14:00

Bionic
Reading

Danima se piše kako trenerska pozicija Nike Kovača u Wolfsburgu ugrožena, a na tu temu oglasio se i sportski direktor kluba

Podsjetimo, Wolfsburg u posljednjoj utakmici Bundeslige upisao i već osmi ligaški poraz pa je stoga stiglo logično pitanje nakon što ih je Freiburg nadigrao 1:0 (treći poraz u nizu!). Naime, nedavno je Wolfsburg ispao i iz Kupa tako da situacija nije idealna…

'Bila je to više nego pristojna utakmica mojih igrača. Ne samo igrom, već i trkom i borbenošću. U Kupu smo igrali 120 minuta, a Freiburg nije imao utakmicu preko tjedna. Svejedno su moji igrači pokazali odličnu formu. Nedostajalo je i malo sreće, a naravno i da igrači trenutno imaju u glavama loše rezultate iz posljednjih utakmica', kazao je Niko Kovač nakon utakmice.

No, mučilo ga je i suđenje pa se očekivano osvrnuo na sporni kazneni udarac koji nije dosuđen njegovom Wolfsburgu:

'Pričalo se da će se ovakve situacije kažnjavati najstrožom kaznom, ali eto… Znate, ne radi se o ozbiljnom prekršaju, ali protivnički igrač stao je Joakimu na put. Sudac to nije vidio ili nije želio vidjeti. Tako je kako je', dodao je Kovač koji ne može biti zadovoljan kako stoje na ljestvici. Ali jasno je kako o otkazu ne razmišlja.

Stoga se čekalo što će reći sportski direktor kluba Marcel Schäfer kojem je stiglo pitanje o Kovaču i njegovoj budućnosti:

'Ovo je brutalno teška faza i potrebno je što prije izaći iz nje. Prije ili kasnije morat ćemo to učiniti.. Eto, sve kritike koje stižu su opravdane. Ne mičemo se na ljestvici, stojimo na 16 bodova… Znate, to nije ono što namjeravamo i što želimo', kazao je Schäfer dodavši:

'Ostajem pri svom stavu, a to je da nema rasprave o trenerima. Ali također znamo da stvari trenutačno nisu najbolje. No, nekako osjećam da je momčad živa, da pokušava popraviti stvari i zajednički riješiti problem. Vjerujem da ćemo uspjeti', poslao je jasnu poruku Schäfer.

Dakle, ako mu je vjerovati Kovač je zasad siguran. No, jasno je iz ovih riječi zaključiti kako svaki sljedeći poraz vrlo vjerojatno znači rastanak od Kovača.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati

Standings provided by Sofascore