UZ HIMNU, UČI I OVO...

Nakon ove izjave izbornika Sigurdssona možemo samo reći: Jedva čekamo Pariz

16.03.2024 u 17:08

Bionic
Reading

Hrvatska muška rukometna reprezentacija praktički je osigurala plasman na Olimpijske igre koje će se održati u Parizu od 26. srpnja do 11. kolovoza nakon što je u 2. kolu kvalifikacijskog turnira u Hannoveru ostvarila i drugu pobjedu svladavši domaćina Njemačku sa 33:30 (16:10).

U izjavi za Novu TV nakon utakmice, Islanđanin na klupi Hrvatske, Dagur Sigurdsson je bio nasmiješen i vrlo sretan postignutim.

'Osjećam se prezadovoljno i jako sam sretan zbog momaka. Dečki su posljednjih dana naporno radili. Imali smo puno teških dana i danas smo imali tešku utakmicu, ali odradili smo sjajan nastup', rekao je, dodavši:

'Igramo u Njemačkoj, ali imamo nevjerojatnu podršku naših navijača'.

Prvo poluvrijeme bilo je sjajno, dok je u drugom Hrvatska primila dvostruko više golova, čak 20, ali ipak nas to nije koštalo.

'Igrali smo vrlo dobro na početku, jako discipliniramo. Ali, ne zaboravimo da je Kuzma bio jako dobar na golu. U drugom dijelu su nam vratari pali, nismo imali takvu njihovu predstavu, ali napad je odlično radio pa nas to nije koštalo. No, obrana i vratari moraju biti bolji nego u drugom dijelu', kratak je komentar tijeka utakmice.

Jesu li Mandić i Kuzmanović najbolji par mladih vratara na svijetu? Tako je glasilo iduće pitanje.

'Igramo protiv najboljih, a vidite kako reagiraju. Oni su veliki talent, a sad moraju napraviti idući korak i dobiti konstantu', ipak ih nije htio previše hvaliti.

Nakon propuštanja Igara u Tokiju, evo Hrvatske ponovno na najvećoj svjetskoj sportskoj smotri.

'Možemo biti bolji od ovog, ne zaboravite da smo ovdje imali praktično dva finala u tri dana. Nije moglo biti baš prekrasno, ali jako sam sretan zbog igrača i stožera. Hrvatska je na Olimpijskim igrama, gdje i zaslužuje biti'.

Sigurdsson je ponovno držao ruku na srcu tijekom intoniranja Lijepe naše. Hoće li do srpnja možda naučiti i tekst?

'Dajte mi da prvo naučim kako pozdraviti i zatražiti kavu', bio je kratak.

  • +12
Rukomet; kvalifikacije za OI: Njemačka - Hrvatska Izvor: Profimedia / Autor: Franziska Gora / imago sportfotodienst / Profimedia