novi komplimenti

Nakon ovakvih igara, sumnjamo da će se Dani Olmo uopće vratiti u Dinamo

28.06.2019 u 08:26

Bionic
Reading

Sjajni veznjak zagrebačkog Dinama, Dani Olmo, koji je za nastupe u 'modrom' dresu dobio brojna priznanja i nagrade, sada briljira i u dresu španolske u-21 selekcije

Daniel Olmo de Carvajal, španjolski nogometaš koji je u pionirskim danima danima igrao i za veliku Barcelonu, nogometno je stasao i profilirao se u dresu zagrebačkog Dinama.

No, iako se prije nekoliko mjeseci pisalo da Dani Olmo razmišlja o nastupima u hrvatskoj reprezentaciji, ovaj simaptični Katalonac sve je demantirao i rekao da mu je jedina želja igrati za Španjolsku.

>> Dani Olmo oduševio je u dresu Španjolske, a mladim hrvatskim igračima poslao jasnu poruku

Ovog ljeta u dresu 'furije' doživio je aspolutnu afirmaciju i sada strijepimo hoće li se uopće vratiti u Zagreb, odnosno Dinamo. Jer svojim je igrama na Euru u Italiji, na još višoj razini, pokazao svo svoje znanje te natjerao i one koji su imali i trunku skepse, da promijene mišljenje. A piše se već neko vrijeme kako ga žele Barcelona, AC Milan...

>> Dinamov dragulj Dani Olmo otkrio nam što želi napraviti sa Španjolskom te vraća li se nakon Eura među 'modre'

Istina, Olmo je i u razgovoru za tportal uoči odlaska na Euro poručio da o transferu neće razmišljati dok za t o ne dođe vrijeme, odnosno dok ne završi Euro, pa i sada izbjegava ovu temu.

Posve razumljivo, jer klub ima, ugovor je važeći a svako razmišljanje o nećem što će se ionako dogoditi, samo mu može poremetiti koncentraciju.

Španjolska U-21 selekcija u četvrtak je u polufinalu demolirala Francusku 4:1, a upravo je Dani Olmo bio jedna od ključnih igrača u uspjeh. Zabio je Olmo gol, te asistirao, ali i pokazao izborniku Luisu de la Fuenteu da bez njega 'Furija' ne može do pobjede. Jer jedinu utakmicu na turniru, u kojoj je Olmo ostao na klupi, a bilo je to protiv Italije u prvom kolu, Španjolska je izgubila (bilo je 1:3).

Očito je da Olma povjerenje izbornika dodatno motivira, što je i potvrdio nakon utakmice.

'Presretan sam zbog gola, kojem je prethodila odlična akcija, a u kojoj su sudjelovali svi, no najviše Fabian i Mikel, koji su pokrenuli akciju. Posvećujem ga čitavoj momčadi. Presretan sam i zbog mjesta u prvoj postavi. Hvala treneru za priliku koju mi je dao, baš kao i na minutaži. Kad god sam na terenu pokušavam odigrati najbolje što mogu, pomoći suigračima. Drago mi je što pobjeđujemo', komentirao je Olmo, a onda i kratko najavio finale protiv Njemačke, koja je u polufinalu svladala Rumunjsku 4:2.

'Jedan korak nas dijeli od slave, od osvajanja Eura! Bit će teško protiv Njemačke. Moramo se odmoriti, odmaknuti od svega i ući u finale u najboljoj formi'.

Zanimljivo, nakon utakmice u svlačionicu Španjolaca ušao je i predsjednik saveza Luis Rubiales te izbornik A reprezentacije Robert Moreno, što je još jedan dokaz koliko se cijeni ovaj uspjeh mlade španjoslke vrste, a u kojoj jednu od ključnih rola ima upravo Dani Olmo.

  • +18
Dani Olmo - pobjednik izbora tportala 'Kapetani biraju' 2018 Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić