KONAČNA ODLUKA

Nakon nogometne katastrofe protiv Španjolske, Njemački nogometni savez potvrdio koja je sudbina njihovog izbornika

tportal

Izvor: EPA / Autor: CLEMENS BILAN

Joachim Löw ostat će na mjestu izbornika njemačke reprezentacije do konca Europskog prvenstva iduće godine, objavio je Njemački nogometni savez (DFB)

Nakon što je Njemačka u posljednjem kolu Lige nacija u Sevilli izgubila od Španjolske sa 0:6 dio medija je tražio izbornikovu ostavku, no vodstvo DFB-a pružilo mu je podršku.

Posljednji put Njemačka je izgubila sa šest razlike davne 1931. od Austrije što je bio i najteži službeni poraz četverostrukih svjetskih prvaka. Teži poraz Nijemci su ostvarili jedino 1909. kada su izgubili od reprezentacije engleskih amatera sa 0:9.

'Jedna utakmica ne može i ne smije biti mjerilo za opći učinak reprezentacije i nacionalnog izbornika', objavio je DFB.

'Izvršni odbor složio se da je ono što se računa kvalitetan rad trenerskog osoblja, odličan odnos između momčadi i trenera i jasan koncept prethodnih i budućih postupaka', navodi se u priopćenju DFB-a.

DFB je dodao da je Loew ispunio sve ciljeve, kao što su plasman na EURO, ostanak u elitnom razredu Lige nacija, kao i mjesto u prvom bubnju za ždrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

  • +7
  • +4

Španjolska - Njemačka (Liga nacija)

Izvor: EPA / Autor: Julio Munoz

Löw je preuzeo njemačku reprezentaciju 12. srpnja 2006. nakon SP-a u Njemačkoj i odlaska Jurgena Klinsmanna kojem je bio asistent.

Pod njegovim vodstvom Nijemci su osvojili svjetski naslov 2014. godine, treće. mjesto 2010. godine, te europsko srebro 2008.