SERIE A

Nakon još jednog milansko-rimskog derbija, u Napulju se sprema 'ludnica'

30.04.2023 u 15:00

Bionic
Reading

U subotu su u Rimu igrali Roma i Milan, a ove nedjelje u Mialnu su pak snage odmjerili Inter i Lazio. Crno-plavi preokrenuli su vodstvo Lazija i pobijedili 3:1

Domaćin je silovito ušao u utakmicu, nizali su se napadi i prilike, u 27. minuti stigao je i pogodak preko Mkhitaryana, ali poništen je zbog zaleđa.

Tri minute kasnije gosti iz Rima su iskoristili poigravanje domaće obrane, lopta je došla do Felipea Andersona koji je lijepim udarcem matirao Onanu.

U drugom poluvremenu prvi su ozbiljnije zaprijetili igrači Lazija. Luis Alberto je imao priliku zabiti, ali je Interov golman dobro reagirao.

Lautaro Martinez je ušao nakon sat vremena igre, a Argentinac je izjednačio u 78. minuti nakon asistencije Romelua Lukakua.

Pet minuta kasnije za puni preokret ponovo se u ulozi asistenta našao Lukaku, a ovaj put mrežu je pogodio Gosens za veliko slavlje oko 70.000 navijača na Giuseppe Meazzi. Na žalost, pri padu se teško ozlijedio te je umjesto na slavlju završio kod liječnika na pregledu.

Konačan rezultat na početku sudačke nadoknade postavio je Lautaro Martinez nakon što mu je loptu u noge dodao nogometaš Lazija, Vecino.

Hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović je odigrao svih 90 minuta za Inter.

Inter je ovom pobjedom došao u borbu za mjesto koje vodi u Ligu prvaka, ali je i doveo Napoli pred vrata raja.

Naime, klubu iz Napulja kasnije danas treba pobjeda nad Salernitanom da i matematički potvrdio naslov prvaka.

  • +12
Inter Milano - Lazio 3:1 Izvor: EPA / Autor: ROBERTO BREGANI