HELENA BRADVICA I MARIO OŽBOLT

Nakon dvostrukog peha do trećeg naslova

24.10.2012 u 21:12

Bionic
Reading

Zagrebov plesni par zbog Mariove mononukleoze i Helenine ozljede propustio je državna prvenstva u standardnim i latinoameričkim plesovima, no slavodobitno se vratio na plesnu scenu u kombinaciji deset plesova

Helena Bradvica i Mario Ožbolt, Zagrebov sportski plesni par u konkurenciji starije mladeži, 27. listopada sudjelovat će na Svjetskom prvenstvu u Moskvi. Helena i Mario na nedavnom hrvatskom prvenstvu u kombinaciji deset plesova, što je održano u Karlovcu, bili su najbolji u natjecanju mladih od 16 do 18 godina.

'To nam je treći naslov državnih prvaka u kombinaciji deset plesova', ističu učenica drugog razreda Gimnazije Ivana Supeka i učenik trećeg razreda Prirodoslovne škole Vladimira Preloga.

Zajedno plešu pet i pol godina.

'Počeo sam plesati s deset i pol godina. Mama me nagovorila. Prije sam se bavio karateom, no ples mi je otprve bio draži', otkriva Mario Ožbolt.

Helena Bradvica plesom se počela baviti u četvrtom razredu osnovne škole. Zajedno sa svojim partnerom vježba u sportskom plesnom klubu Zagreb pod stručnim nadzorom Ksenije Pluščec Quesnoit i njezina supruga Nicolasa.
Učitelji su ponosni na svoje učenike. Mario je dobio mononukleozu, šest mjeseci bio je odsutan s plesnih podija, a i Helena je mjesec i pol pauzirala zbog virusa i ozljede. Zbog toga su propustili državna prvenstva i u standardnim i u latinoameričkim plesovima. Unatoč tome, marljivim vježbanjem uspjeli su se slavodobitno vratiti na plesnu scenu.

Zahvalni su trenerima i roditeljima na potpori, kao i ostalima koji ih podupiru.

Na državnom prvenstvu u najnapornijoj disciplini, u kombinaciji deset plesova, u Karlovcu su se isticali skladom pokreta. U šest nastupa otplesali su 30 plesova. Tko bi pomislio kako su jedno vrijeme bili odsutni s natjecanja, kako zbog više sile nisu mogli trenirati! Uspjeli su sve nadoknaditi za dva mjeseca. Nastupili su u odjeći bijele boje.

'Meni je bijelo elegantno', podvlači Mario.

Mladi plesni par trenira svaki dan.

'Njihove su mogućnosti svjetske, ali u našoj zemlji još nisu usklađene školske i i sportske obveze. Helena i Mario uobičajeno treniraju navečer od devet do 11 sati. U mnogim zemljama mladi nemaju takvih problema. U školu idu u prijepodnevnim satima. Stoga poslijepodnevne obveze mogu optimalno rasporediti', dodaje trenerica Ksenija Pluščec Quesnoit.

Helena i Mario uživaju u plesu. S guštom će tako nastupiti i u Moskvi na Svjetskom prvenstvu. U odjeći bijele boje. Jer, bijelo je elegantno.