Dinamu pobjeda

Videotehnologija odlučila derbi; pogledajte zašto je živce izgubio trener Osijeka!

04.09.2023 u 09:02

Bionic
Reading

Dramatična je bila završnica derbija 7. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige između Osijeka i Dinama (2:3), a najaviše se govori o – suđenju

Iako je Osijeku velik dio utakmice imao vodstvo 2:0, na koncu je ostao bez bodova. U pomalo nevjerojatnoj završnici Dinamo je potpuno okrenuo rezultat te je na kraju slavio 3:2.

>> Osijek vodio 2:0, ali VAR i penali u završnici donijeli pobjedu Dinamu

U samoj završnici Bruno Petković zabio je dva gola iz kaznenih udaraca. Prvi je bio panenka, a drugi je zabio u devetoj minuti sudačke nadoknade.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Po mišljenju mnogih stručnjaka, oba kaznena udarca bila su sporna i kod obje situacije aktivirao se VAR sustav (videotehnologija).

Posebno je sporan bio kazneni udarac za Dinamo nakon situacije u 85. minuti. Naime, kao što možete vidjeti u videosažetku (8:00), lopta je prilikom ubačaja pogodila Nejašmića u ruku, a on je stajao na rubu kaznenog prostora. No je li stajao na crti, teško se moglo vidjeti... Ubrzo nakon reakcije igrača Dinama aktivirao se VAR, a sudac Zebec je – nakon sugestije kolega iz VAR sobe – otišao pogledati snimku.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

I tada je uslijedio šok za igrače i navijače Osijeka! Sudac Zebec je pokazao na bijelu točku, a Petković je majstorski zabio gol za 2:2.

No iz videosnimke je zaista teško bilo utvrditi je li Nejašmić nagazio crtu kaznenog prostora.

Naravno, nakon utakmice Stjepan Tomas, trener Osijeka, bio je bijesan:

'Vidjela je cijela Hrvatska, dobivam poruke, ljudi me zovu, govore da je ovo sramota za hrvatski nogomet. Ne znam tko je kod prvog penala mogao vidjeti je li penal ili ne. Jedino neka kamera s neba', između ostalog je kazao Tomas.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore