NEPRAVDa vrijedna otkaza?

Najveći grijeh Zinedinea Zidanea: Navijačima Reala to nikako nije jasno!

28.04.2017 u 17:51

Bionic
Reading

Nakon neslavnog poraza u El Clasicu protiv Barcelone Zinedine Zidane našao se pod velikim pritiskom jer previše forsira napadački trojac Ronaldo, Bale, Benzema, dok nikome nije jasno zašto Alvaro Morata ne dobiva veću minutažu, iako zabija svaki put kad se pojavi na terenu...

U Realu nema mira niti kad je klub u polufinalu Lige prvaka te u prednosti ispred Barcelone u borbi za titulu u Primeri. Problem je za Zinedinea Zidanea neslavni poraz na Bernabeuu prošle nedjelje od katalonskog rivala u El Clasicu koji je probudio žestoke kritike na njegov račun, a također i glasine o odlasku iz kluba na kraju sezone.

Ono što se najviše zamjera Zidaneu jest izbor igrača u napadu. Sklon je forsiranju nespremnog Garetha Balea i sunarodnjaka Karima Benzeme, što se ove sezone nije pokazalo kao najbolja opcija 'kraljevskog kluba'.

Ono što stručnjacima i navijačima Reala nikako nije jasno odnos je Francuza prema Alvaru Morati koji u El Clasicu nije zaigrao niti minute i konstantno sjedi na klupi, iako trpa golove čak i uz tako minimalnu minutažu.

Morata je ove sezone započeo samo 12 utakmica od prve minute u Primeri dok je u još deset ulazio u završnici s klupe, no to mu je bilo dovoljno da zabije 13 golova, što je više od Balea (7) i Benzeme (9) koji su ipak draži treneru.

Alvaro Morata u dresu Reala 2016./17. Autor: YouTube

Golovi Alvara često su bili i ključni te donosili bodove 'kraljevskom klubu', no niti to ne može uvjeriti Zidanea da ga pošalje na teren kad je bitno pa ne samo što nije igrao niti minute s Barcelonom, već ga je trener 'zaboravio' i u oba dvoboja četvrtfinala Lige prvaka protiv Bayerna.

Ako Real osvoji dvije velike titule na kraju sezone taj će se nepravedni tretman brzo zaboraviti, ali ako madridski klub doživi krah tijekom svibnja, bit će to snažan argument u korist otkazu Zinedineu Zidaneu...