SKANDAL NA POMOLU

Najveća rivalka Blanke Vlašić bila je dopingirana!?

24.05.2016 u 14:10

Bionic
Reading

Zlatna olimpijka u skoku u vis Ana Čičerova obaviještena je da je njezin doping test s Igara u Pekingu 2008. godineproglašen nakon revizije pozitivnim, potvrdio je njezin trener...

Atletiku tresu doping skandali ove godine, a ponajviše Ruski atletski savez koji je i dalje pod suspezijom uoči Igara u Riju. I dok Jelena Isimbajeva prijeti tužbom zbog kršenja ljudskih prava zabranom nastupa, ovog je utorka potvrđen novi doping skandal. Naime, trener skakačice u vis Ane Čičerove priznao je da je njegova atletičarka dobila obavijest o padu na doping testu.

Radi se o testu obavljenom na davnim Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine na kojima je ruska atletičkarka osvojila brončanu medalju.

'Prije tri dana Ana je dobila obavijest kako je njezin uzorak s Igara u Pekingu nakon revizije proglašen pozitivnim na doping. To je jedino što zasad znamo i tek treba biti potvrđeno,' priznao je Jevgenij Zagorulko.

Iskusna 33-godišnja Ruskinja poznata je hrvatskim ljubiteljima atletike kao najveća rivalka Blanke Vlašić tijekom prošlog olimpijskog ciklusa. Čičerova je nakon bronce u Pekingu osvojila zlato u Londonu, a zlatna je bila i na SP-u u Daeguu. Zlato ima i s Europskog prvenstva, a prošle godine na SP-u također održanom u Pekingu završila je iza Kučine i Blanke te osvojila još jednu broncu.

Osim Čičerove, još 31 natjecatelj pao je na doping testu Igara u Pekingu nakon što su nalazi prošli reviziju koju je WADA provela uz pomoć nove naprednije tehnologije.