LIJEPA GESTA

Najsiromašniji Južnoafrikanci dobit će karte za SP

14.08.2009 u 18:05

Bionic
Reading

Organizatori Svjetskog nogometnog prvenstva koje će se od 9. lipnja do 9. srpnja sljedeće godine održati u Južnoafričkoj Republici odlučili su besplatno podijeliti 120.000 ulaznica najsiromašnijim stanovnicima JAR-a koji su ujedno i najveći ljubitelji nogometa u toj zemlji

Ranije su organizatori za svoje najsiromašnije sunarodnjake izdvojili veliki kontingent ulaznica po vrlo niskim cijenama. Te ulaznice su po svojoj realnoj cijeni najjeftinije u povijesti svjetskih prvenstava, ali ni ta mjera nije bila dovoljna da se siromašni crnci odluče za njihovu kupovinu, a organizatori žele njihovu prisutnost kako bi se na stadionima stvorilo bučno ozračje karakteristično za Afriku.

Predsjednik Organizacijskog odbora SP-a Danny Jordaan izjavio je da će se 40.000 ulaznica podijeliti radnicima koji su gradili 10 stadiona na kojima će se igrati utakmice, dok će ostalih 80.000 biti preusmjereno u socijalne projekte koje su osnovali najveći sponzori ovog natjecanja.

'Učinili smo sve što je bilo u našoj moći kako bismo snizili cijene karata, ali i one su i dalje nepristupačne za najveći dio naše populacije. Zato smo se odlučili na ovaj korak na koji sam vrlo ponosan', rekao je Jordaan.