drama u parizu

Roger Federer izborio je plasman u osminu finala Ronald Garrosa, a onda sve šokirao objavom: Povlačim se...

06.06.2021 u 17:42

Bionic
Reading

Roger Federer se vratio natjecanjima u ožujku nakon dvije operacije desnog koljena koje je 'odradio 2020. godine, a u kolovozu će navršiti 40 godina. Nastup na Roland Garrosu mu je bio prvi Grand Slam turnir u zadnjih 16 mjeseci, plasirao se u osminu finala nakon tri i pol sata borbe protiv Nijemca Dominika Koepfera kojeg je svladao 7-6 (7/5), 6-7 (3/7), 7-6 (7/4), 7-5

'Ne znam hoću li igrati u osmini finala Roland Garrosa protiv Talijana Mattea Berrettinija', izjavio je Švicarac Roger Federer nakon što je nakon više od tri i pol sata borbe svladao Nijemca Dominika Koepfera 7-6(7/5), 6-7 (3/7), 7-6 (7/4), 7-5 i izborio osminu finala drugog Grand Slam turnira sezone.

'Moram odlučiti hoću li nastaviti igrati ili ne. Je li preriskantno nastaviti igrati za koljeno i je li sada dobar trenutak da se odmorim?', na glas je razmišljao Federer na konferenciji za medije te nastavio:

'U svakom meču moram procijeniti situaciju i vidjeti u kakvom ću se stanju probuditi sutradan i kako je moje koljeno. To je možda još više istina nakon ovako dugog meča', kazao je bivši prvi tenisač svijeta koji se sada nalazi na osmom mjestu ATP ljestvice.

Podsjetimo, najbolji tenisač svih vremena vratio se natjecanjima u ožujku nakon dvije operacije desnog koljena koje je 'odradio' 2020. godine, a u kolovozu će navršiti 40 godina i sad je jasno kako mu je nastup na Wimbledonu prioritet.

A onda je, samo sat vremena nakon pobjede, Roger Federer šokirao svojom objavom...

'Nakon ozbiljnog razgovora s članovima mog tima, odlučio sam se povući s Roland Garrosa. Nakon dvije operacije koljena i više od godinu dana rehabilitacije, važno je da slušam svoje tijelo. Moram se pobrinuti da se ne forsiram previše na putu do potpunog oporavka. Uzbuđen sam što sam odigrao tri meča ovdje. Nema ljepšeg osjećanja od toga da se vratite na teren', poručio je Roger Federer.

Na to su se nadovezali organizatori turnira kroz poruku direktora Guya Forgeta.

'Roland Garros izražava žaljenje zbog povlačenja Rogera Federera, koji je prikazao sjajnu borbu prošle večeri. Svi smo bili oduševljeni da vidimo Rogera u Parizu, gdje je odigrao tri meča na visokom nivou. Želimo mu sve najbolje u nastavku sezone', poručio je Forget.

  • +4
Roland Garros 2021., Marin Čilić - Roger Federer Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT