PUN POGODAK

Najbolji košarkaš i pobjednik NBA finala promijenio klub u koji dolazi još jedna super zvijezda

Bionic
Reading

Najkorisniji igrač ovogodišnjeg finala NBA lige Kawhi Leonard (28) karijeru je odlučio nastaviti u Los Angeles Clippersima, objavio je ugledni ESPN-ov novinar zadužen za događanja u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu Adrian Wojnarowski, a suigrač u novom klubu trebao bi mu biti i Paul George (29)

Clippersi su Leonardu ponudili maksimalni ugovor na četiri godine vrijedan 142 milijuna dolara.

Leonard je prošloga ljeta stigao u Toronto Raptorse iz San Antonio Spursa te je predvodio kanadsku momčad do prvog naslova u povijesti postizavši 30.5 koševa uz 9.1 skokova tijekom doigravanja. U šest utakmica finala protiv branitelja naslova Golden State Warriorsa Leonard je ubacivao 28.5 poena uz 9.8 skokova. Time je Leonard zaslužio svoj drugi naslov MVP-a finala, istu je počast dobio i 2014. kao član Spursa.

George, koji je prošle sezone u dresu Thundera postizao 28.0 koševa uz 8.2 skokova, bio je finalist u glasovanju za MVP-a ligaškog dijela sezone uz dobitnika te nagrade Giannisa Antetokounmpa iz Milwaukee Bucksa te braniča Houston Rocketsa Jamesa Hardena.

Prema nekim izvorima, u zamjenu za Georgea Clippersi su u Oklahomu poslali braniča Shaija Gilgeous-Alexandera (21) i krilo Danila Gallinarija (30), dok su prema drugima Clippersi za Georgea Thunderu spremni ustupiti čak pet svojih budućih izbora u prvom krugu 'drafta', od čega četiri nezaštićena.

  • +3
Košarkaši Toronto Raptorsa osvojili su svoj prvi naslov prvaka NBA lige Izvor: Profimedia / Autor: n.n.

Gilgeous-Alexander je prošle godine bio 11. izbor na 'draftu', a u svojoj je prvoj NBA sezoni ubacivao 10.8 poena uz 3.3 asistencije, dok je Gallinari odigrao svoju najbolju sezonu u karijeri sa 19.8 pogodaka i 6.1 skokova po utakmici.

  • +7
NBA, finale, 4. utakmica, Golden State Warriors - Toronto Raptors Izvor: Pixsell / Autor: Frank Gunn/Press Association/PIXSELL