NI MODRIĆ NI RAKITIĆ

Najbolji hrvatski nogometaš u Ligama petice je...

22.05.2014 u 06:58

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren drugi je najbolji srednji branič Premierlige i deveti u 'Ligama petice' prema podacima i izračunima Bloomberg Sportsa…

Analizirajući baš svaku utakmicu iz pet najjačih europskih liga, španjolske, engleske, njemačke, talijanske i francuske, uzimajući u obzir napadačke i obrambene odgovornosti svakog igrača, kao i snagu suparnika, Bloomberg Sports je u svojoj studiji o pet najjačih europskih liga stigao do indeksa kojim je rangirao sve igrače iz tih liga.

Luis Suarez, prvi strijelac Premierlige iz Liverpoola, najbolji je igrač iz 'Liga petice' prema ovoj temeljnoj analizi, s indeksom 86.02. Prate ga Lionel Messi iz Barcelone (85.43), Zlatan Ibrahimović iz PSG-a (84.91), Cristiano Ronaldo iz Real Madrida (84.59) i Kevin Strootman iz Rome (81.86).

Dejan Lovren, srednji branič Southamptona, jedini je hrvatski nogometaš među 50 najboljih. S indeksom 79.59, Lovren se nalazi na 31. mjestu. Drugi je najbolji stoper u Premiershipu, iza Martina Demichelisa iz Manchester Cityja (80.27) koji je ukupno na 17. mjestu, pa su njih dvojica uvršteni i u najbolju momčad protekle sezone Premierlige na pozicijama srednjih braniča.

Lovren je, isto tako, deveti najbolji srednji branič iz pet najjačih europskih liga prema ovoj analizi. Ispred njega su mahom samo igrači iz europske elite: Mehdi Benatia (7), Miranda (13), Leandro Castan (16), Martin Demichelis (17), Diego Godin (18), Thiago Silva (20) Giorgio Chiellini (25) i Mats Hummels (30).