promjena

Najbolja skijašica svih vremena, Mikaela Shiffrin, donijela je konačnu odluku

13.03.2023 u 19:01

Bionic
Reading

Američku skijašicu Mikaelu Shiffrin, koja je ovaj vikend postala skijašica s najviše pobjeda u Svjetskom kupu, a nedavno se rastala od svog trenera Mikea Daya, sada će trenirati Karin Harjo, objavio je u ponedjeljak Američki skijaški savez

Harjo je prije bila u kontaktu sa Shiffrin dok je bila pomoćna trenerica američke reprezentacije u tehničkim disciplinama od 2015. do 2017., a zatim u brzim disciplinama od 2017. do 2022. godine.

Ove sezone je Harjo vodila kanadsku žensku reprezentaciju.

'Stvarno se veselim ponovnoj suradnji s Karin, ovaj put izravno kao mojom glavnom trenericom', izjavila je Shiffrin u izjavi.

'Vjerujem da može dati veliki doprinos mom radu u godinama koje dolaze i da će donijeti novi način gledanja na stvari', dodala je peterostruka pobjednica Svjetskog kupa.

Na Svjetskom skijaškom prvenstvu u Courchevelu i Méribelu (Francuska) američka je reprezentacija 15. veljače objavila da Mike Day, s kojim je Shiffrin nizala uspjehe od 2016. godine, odlazi s dužnosti trenera.

Shiffrin je u subotu ostvarila 87. pobjedu u Svjetskom kupu i tako srušila rekord Šveđanina Ingemara Stenmarka u broju pobjeda (86).

Skijašica iz Colorada, peterostruka pobjednica Svjetskog kupa, ima personaliziranu ćeliju za trening u dogovoru, ali izvan 'Team USA', a vodi ju njezina majka Eileen Shiffrin.