PRAVDA JOŠ ŽIVI

Nagrađeni najpošteniji sportaši svijeta

27.01.2011 u 22:07

Bionic
Reading

Jedan od najboljih atletičara svih vremena Amerikanac Edwin Moses dobio je Međunarodnu nagradu za fair-play Međunarodnog saveza sportskih novinara (AIPS) za svoju dugogodišnju borbu protiv dopinga u sportu

Dvostruki olimpijski i svjetski prvak na 400 metara dobio je nagradu AIPS-a za životno djelo na gala-svečanosti u Lausannei na kojoj su uručene i godišnje nagrade za fair-play.

Istu nagradu na godišnjoj razini podijelila su trojica sportaša - iranski nogometaš Amin Zadeh, litvanski desetobojac Darius Draudvila i kineski hrvač Gao Feng. Iranac Zadeh je nagradu zaslužio svojim potezom na utakmici kada je odbio ugurati loptu u praznu mrežu u trenutku kada je protivnički vratar ležao ozlijeđen.

Litvanac Draudvila je ostao bez medalje na Europskom prvenstvu jer je svoju motku posudio bjeloruskom desetobojcu, a natjecanje nije mogao nastaviti kada se njegova motka slomila.

Kinez Gao je na Azijskim igrama svog ozlijeđenog protivnika na rukama iznio do kola hitne pomoći, iako ga je ovaj u borbi čak i ugrizao.

Potez iranskog nogometaša