OZLJEDE I ZAMOR

Naglo se umirovio najbolji slovenski sportaš

08.10.2009 u 12:56

Bionic
Reading

Osvajač zlatnih medalja u bacanju kladiva na lanjskim olimpijskim igrama i ovogodišnjem svjetskom prvenstvu, slovenski atletičar Primož Kozmus (30), u srijedu je neočekivano objavio završetak svoje sportske karijere

Kozmus je u izjavi za javnost poslanoj medijima naveo da nema snage ni motiva za treninge i natjecanja te da će pauzirati najmanje do idućeg proljeća iako smatra da je njegov odlazak definitivan.

'Postao sam olimpijski i svjetski prvak. Novi motiv bio bi rušenje svjetskog rekorda, ali za to nemam snage i zamorno mi je stagnirati na vrhu', prenose šokirani slovenski mediji oproštajno pismo svog najboljeg sportaša.

U izjavi je zahvalio sponzorima i obitelji na potpori koju su mu pružali tijekom karijere. Kozmus je najavio da će o razlozima preciznije govoriti idućih dana na konferenciji za novinare.

Slovenski mediji iznose da su njegovoj odluci kumovale ozljede kralježnice i mišića te da se odlučio odmoriti od napornih priprema koje se zahtijevaju od sportaša u vrhu svjetske atletike.