bez dlake na jeziku

Nadalov stric ni s čime izazvan jednom rečenicom pokopao Federera; što mu je to trebalo?

20.11.2018 u 11:30

Bionic
Reading

Nakon što je jedan od najvećih tenisača svih vremena Roger Federer poražen u polufinalu ATP finala u Londonu od njemačke nade Alexandera Zvereva, neki nisu izdržali da ga oštro ne kritiziraju i polako šalju u mirovinu

Tako se ni s čime izazvan oglasio Toni Nadal, stric i bivši trener najboljeg tenisača Španjolske Rafaela Nadala. Podsjetimo kako je Roger Federer nedavno u rodnom Baselu osvojio ukupno 99. turnir u karijeri i kako fizički sjajno izgleda te nije nemoguće da s prvog mjesta svih vremena skine legendarnog Amerikanca Jimmyja Connorsa, a koji je u karijeri osvojio čak 109 turnira.

No kada su u pitanju grand slam titule, kojih Federer ima rekordnih 20, Toni Nadal uvjeren je da će na toj brojci i ostati.

'Nisam siguran u to što sve možemo očekivati u 2019. godini, ali čini se kako teško Federer može podignuti još jedan trofej na grand slamu', između ostalog je u svojoj kolumni za El Pais napisao Toni Nadal.

Isto tako je, pokušavajući se ograditi, dodao:

'Moram priznati kako sam nešto slično govorio za njega i ranije, ali me iznenadio', dodao je Toni Nadal.

Naravno, glavni argument Tonija Nadala su Federerove godine jer je uvjeren kako se Švicarac u 38. godini života neće moći nositi s konkurencijom, a pogotovo s mlađim tenisačima kada meč završava u petom setu. Uvjeren je da dolazi vrijeme dominacije Novaka Đokovića i njegova nećaka Rafe Nadala.

No isto tako je poznato kako Federerov stručni stožer, u kojem je i bivši hrvatski tenisač Ivan Ljubičić, pažljivo bira turnire na kojima će igrati kako bi što spremniji dočekao dva grand slam turnira koja se igraju od kraja svibnja do početka srpnja (Roland Garros i Wimbledon).

Nema sumnje kako će ove riječi Tonija Nadala dodatno motivirati Rogera Federera i njegov stožer. Ali prvo se jedan od najvećih tenisača svih vremena treba dobro odmoriti. Motiva mu ionako nikad nije nedostajalo.

  • +12
Mirka i Roger Federer s djecom na plaži Izvor: Profimedia / Autor: .N.N.