OPET POKORIO BASEL

Roger Federer osvojio 99. turnir u karijeri pa održao obećanje koje je dao; hoće li ikada dostići Connorsa?

29.10.2018 u 10:15

Bionic
Reading

Treći tenisač svijeta Roger Federer u rodnom Baselu još jednom je pokazao da spada među najveće sportaše svih vremena. U finalu je Federer bio bolji od Rumunja Mariusa Copila sa 7-6 (5), 6-4 što mu je bio deveti naslov na turniru u Baselu te ukupno 99. turnir u karijeri koji je osvojio. No, još uvijek nije najbolji svih vremena kada su osvojeni turniri u pitanju…

Nakon što je Marius Copil, 93. igrač svijeta, na turniru u Baselu izbacio Marina Čilića i Alexa Zvereva u finalu je poprilično namučio miljenika domaće publike Rogera Federera. Iako se 37-godišnji Švicarac Federer mučio u prvom setu na koncu je nakon sat i 35 minuta slavio sa 2-0 u setovima za ukupno 99. osvojeni turnir u karijeri, a četvrti u 2018. godini.

Dodajmo tome kako je ovo bio Federerov prvi trofej nakon više od četiri mjeseca, nakon što je slavio na turniru u Stuttgartu.

Tako se Roger Federer na vječnoj ljestvici približio legendarnom Amerikancu Jimmyju Connorsu koji je u karijeri osvojio čak 109 titula. U kakvoj formi igra i kako je fizički sjajno pripremljen nije nemoguće da uz 20 Grand Slam titula Federer ostvari i apsolutni rekord po broju osvojenih turnira.

Nakon što je u zrak po 99. puta u životu podigao trofej pobjednika Federer se, nakon što ga je oko devet tisuća navijača glasno bodrilo, na tri različita jezika zahvalio navijačima:

'Za one koji ne govore tako dobro njemački ili švicarsko-njemački hvala vam što se došli i podržali me cijeli ovaj tjedan', rekao je Federer dodavši:

'Ovo je bio čaroban tjedan za mene i ne mogu vam dovoljno zahvaliti. Bilo je sve kao da sanjam i hvala vam što ste došli u dvoranu.

Za kraj je na tečnom francuskom rekao:

'Obećao sam svim svojim navijačima kako ću nekoliko riječi kazati na francuskom jeziku pa eto da i to ispunim', rekao je jedna od najvećih tenisača svih vremena čime je nasmijao veći dio gledatelja na tribinama. Naravno, one koji su ga razumjeli što govori…

  • +9
Roger Federer Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia